Šī ģimene labi apmaksāta Rīgas darba vietā izvēlējās audzēt zemenes Talsu novadā un to nenožēlo

Komandas darbs

Pirmajā gadā apsaimniekots pushektārs un zemenes pārdošanai vestas divas reizes. Šogad apsaimniekoti tiek jau 7 hektāri. ‘’Apjoms ir pamatīgi audzis. Varbūt tas ir vīra ietekmē. Viņam allaž gribējies daudz. Vairāk, plašāk. Es atkal esmu tā, kura velk pie zemes. Labāk mazāk, bet no tā mazumiņa dabūt ārā vairāk, ‘’ stāsta Zane.

Kad ogu ir daudz, lai tās nolasītu, darbinieki strādā divās maiņas, pirmā darbu sāk jau piecos no rīta, savukārt, otrā – darbu beidz ap desmitiem vakarā. Lai darbs raiti ritētu uz priekšu, vienlaikus darbojas vesela komanda.

‘’Tur ir zemeņu lasīšanas platforma. Uz platformas guļ 14 cilvēki. Vienlaikus viņi spēj nolasīt 7 dobes. Viņiem palīdz vēl divi cilvēki. Viens vairāk skatās, vai lasa kvalitatīvi. Iedod kastītes, paņem pilnās kastītes. Un vēl viens piesver, lai ir precīzs svars. Visa kastīte tiek noformēta uz platformas – gan pareizs svars, gan mūsu „Latvijas zemenes” logo uzlīmes, gan šķirne, gan svītrkodi. Viss, kas ir vajadzīgs. Protams, šoferītis ir galvenais. Visi viņam bļauj „stop”. Tagad apstājies, jo nespējam nolasīt to ogu jūru. Viņam jāspēj lēni, lēni čunčināt uz priekšu un, kad bļauj „stop”, arī apstāties, ‘’ procesu raksturo Zane.

Iedvesmu meklē pašā dabā

Lasi arī: Latvijas prezidenta sieva Iveta Vējone nodemonstrē perfekta stila paraugstundu vizītē Vācijā – sajūsmā pat vācieši

Pavasarī Zane jūtas īpaši. Sakoptais un balti ziedošais lauks, rada prieku un gandarījumu. „Man tiešām ir prieks par to, kas man ir. Man ir prieks to rādīt citiem.Vizuālais skaistums it kā ir acīm, bet tas aiziet arī līdz sirdij, ” atzīst Zane.

Savukārt, Dzintaram prieku rada zemē esošais spēks. ‘’Tu paņem kādu stādiņu vai pieneņu lapu, un tam ir sakne. Virsū ir neliela lapiņa, kas gandrīz nav redzama. Tu ieliec zemē, un pēc četrām dienām ir jau tādas lapas. Tā dzīvība, tā zeme, kura neticami dara to reālo darbu mūsu vietā,’’ saka Dzintars.

 

Iesaki šo rakstu citiem!