Šī sieviete apceļoja visu pasauli bez maksas un neizejot no mājām – to vari arī tu! (+FOTO)

Došanās pasaulē un drošības pamešana nebija viena no iespējām. Viņai bija nepieciešama kāda nodarbošanās, kas palīdzētu novirzīt domas un tieši tad Džekija atklāja Google Street View.

Par laimi, modernās tehnoloģijas padarījušas iespējamu daļēji piepildīt Džekijas sapni.

“Es īsti vairs neatminos, kādēļ sāku aplūkot Google Street View, bet to darot es ievēroju ko interesantu un tā nolēmu iedziļināties šajā procesā,” skaidro 43 gadus vecā māksliniece. “Man patīk iespēja izvēlēties pāris no vairākiem miljardiem attēlu, kas notverti un “iesaldēti” laikā. Google notvertie attēli rada patiesi interesantu skatu punktu.”

Pēc aizraušanās ar šo internetā pieejamo rīku, Džekija sāka aplūkot attālas vietas – tādas, kas nav tūristu iecienītas – viņa tās aplūkoja ielu pa ielai, līdz atrada attēlus, kuri patiesi piesaistīja viņas uzmanību (lielākoties tās bija nomaļas un pamestas vietas, kurās dominē gaisma vai tumsa). Džekija interesantos attēlus saglabāja datorā. Pasaules apceļošana neizejot no mājām ir kļuvusi par daļu viņas dzīves un pirms viņa pati to apzinājās, sieviete jau savāca veselus 26 tūkstošus Google Street View attēlu. Viņa tos apņēmās apstrādāt un ievietoja Instagram kontā ar nosaukumu “Agoraphobic Traveller” jeb agorafobiskais ceļotājs.

Protams, pasaules aplūkošana tikai ar Google Street View palīdzību nav ideāls variants. Attēls ir sastindzis pagātnē un nav iespējams aplūkot pilnīgi visu – tie ir Džekijas lielākie pārdzīvojumi. “Daudzkārt es tālumā ieraugu ko tādu, kas izskatās pārsteidzoši, tomēr nereti izrādās, ka šo objektu nemaz nevar aplūkot vai to aizsedz kāds šķērslis. Tas notiek 90% gadījumu. Man vienmēr jābūt gatavai tam, ka sekos vilšanās,” viņa skaidro The New Yorker žurnālistiem.

Lasi vēl: Latgalē pēc plūdiem iedzīvotāji video uzņēmuši baisu akaci – pat neticās, ka tā ir Latvija

Katrā ziņā šī ir labākā zināmā alternatīva tiem cilvēkiem, kuri nespēj iekāpt lidmašīnā un apceļot pasauli. Londonā dzīvojošā Džekija vairākus mēnešus apmeklēja psihologu, pirms spēja saņemties, lai dotos uz Jaunzēlandi, kur norisinājās viņas māsas kāzas. Dažkārt viņu pārņem panikas lēkmes, ja nepieciešams veikalā paņemt produktus, kas atrodas pašā tālākajā rindā. tomēr lielākoties viņai ir tik ļoti bail doties kaut kur, ka viņa nespēj pamest mājas.

“Pirms mani piemeklēja panikas lēkmes, es vēlējos būt fotogrāfe. Bet es sapratu, ka tas nepiepildīsies. Tagad es jūtu, ka šis stāvoklis nenosaka to, kas es esmu, tomēr tas ir daļa manis.” Džekija skaidro BBC reportieriem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment