Simpātiskākā un taupīgākā privātmāja. Pudani uzbūvējuši mājokli, kas kalpo cilvēkam

Lai rosinātu būvniekus arvien vairāk pievērst uzmanību ergonomikai, katru gadu notiek konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā”. Šogad tajā pirmo reizi piedalījās arī savrupmāja no Rīgas, kas interneta balsojumā ieguva visvairāk balsu, raksta la.lv portāls praktiski.lv.

To ieguva konkursa Simpātijas balvu – ērtu dārza soliņu, kur gan pašiem pasēdēt, gan ciemiņiem parādīt…

Tuvu centram

Kad pašiem ģimenē parādījās bērni, vajadzēja veidot jaunu mitekli. Pēc īsa saskaņošanas laika jau varēja sākt būvniecību, pēc deviņiem mēnešiem – sākt apdzīvot telpas un tad gada laikā māju nodot ekspluatācijā. – Izskatu un iekšējo dizainu saimnieki veidoja paši. Māja ir būvēta unikālā vietā – Bieriņos, kas ir tikai četru kilometru attālumā no Vecrīgas. Tuvākajā apkārtnē ir gan muižas, gan diženi koki, parki, piemēram, Pedvāles akmens skulptūru parks, ko katram ieteicams aplūkot, un leģendārās Mārupītes līkloči.

“Bieriņi pie pašas Rīgas robežas bija ļoti piemēroti. Ļoti inteliģents un kluss rajons, viens no tiem Rīgā, kurā viskompaktāk dzīvo latvieši un atrodas tuvu centram,” stāsta Evita.

Lasi arī: Žurnālistiem izdevies atklāt, ka kultūras pasaulē zināma sieviete regulāri novieto auto neatļautā vietā

“Pārceļoties atbrīvojāmies no četrām piektdaļām mantu un arī tagad neturam lielus skapjus mantu glabāšanai. Toties mājā ir plašas telpas sporta inventāram, kas visu laiku tiek izmantots. Māju tīra robots, mauriņu ārā pļauj robots. Tikai reizēm mazliet jāpieliek rokas. Tas mūsu ģimenei dod laiku un brīvību nodarboties ar vērtīgākām lietām. Pagalma galā izveidojām akmensdārzu. Teritorijas sānus sedz tūju stādījumi, kuri izmantoti arī kaimiņiem. Pagalmā ir īpaši izturīgs, sportam piemērots mauriņš. Plašais virtuves logs man ir pagriezts uz ieliņu. Darbojoties virtuvē, pa logu redzu Bieriņu dzīvi, savus kaimiņus, mēs sasveicināmies, citreiz parunājamies. Komunikācija ar apkārtējiem cilvēkiem padara virtuves darbus daudz organiskākus un interesantākus,” tagad novērtē Evita.

Šķir otru lapu, lai redzētu mājas FOTO un uzzinātu vairāk par projektu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment