Šis veikala īpašnieks nabadzīgajiem dala maizi par velti, tomēr cieš nosodījumu

Mamudam par dāsnumu “atlīdzina” ar apvainojumiem, rasistiskiem izteikumiem un pat apsūdzībām zādzībā.

Lai gan jebkurš normāls cilvēks domātu, ka Šaveršjanu vajadzētu apbērt ar pateicības pilniem vārdiem un uzslavām, šis nav tipisks labdara stāsts. Realitātē cilvēki, kuri iegūst no dāsnā piedāvājuma, visai bieži apsūdz veikala īpašnieku bezmaksas maizes zādzībā. Mamuds tā arī neminēja, kā viņš apmaksā maizes izsniegšanu trūkumcietējiem, tādēļ cilvēki nosprieda, ka viņš vienkārši izdala bezmaksas ēdienu, kuru apmaksā valsts, apsūdzot vīrieti, ka viņš droši vien daļu izdalāmās pārtikas patur sev.

“Kurš gan mums sniedz bezmaksas maizi? Protams, ka Putins, kurš tad vēl!” atbild kāds sirms vīrs, kurš gaida rindā, lai saņemtu bezmaksas maizi. Viņš turpina: “Prezidents skaidri pateica, ka jāpalīdz Krievijas iedzīvotājiem, un tā tiek darīts. Bet tie prasmīgie tirgotāji daļu patur sev. Viņi masveidā ieradās Krievijā un barojas uz mūsu rēķina.” Par lielu nožēlu, daudzi domā līdzīgi.

Dievs vien zina, kas notiktu, ja veikalā beigtos bezmaksas maize vai arī maizes piegādātāja automašīna salūztu pirms piegādes laika. Mamuds un viņa sieva Roza, kā arī viņa meitas tiek personiski sauktas pie atbildības par to, ka cenšas palīdzēt citiem. Cilvēki izmanto rasistiskus izteikumus, kā arī draud par notiekošo ziņot varasiestādēm. Pagājušajā mēnesī saniknota večiņa pat piedraudēja izsist veikala stiklus ar savu spieķi tādēļ, ka veikalā izbeigusies bezmaksas maize.

Lasi vēl: Puisis apgriež matus bez maksas bezpajumtniekiem, mainot savu un viņu dzīvi uz labo pusi

Roza Šaveršjana skaidro, ka tikai aptuveni 10% kuponu ieguvēju atzinīgi pasakās veikala īpašniekiem, bet pārējie domā, ka bezmaksas maize viņiem pienākas. Vienu brīdi sieviete bija tik izmisusi par cilvēku nekrietno attieksmi, ka teica vīram:

Mamud, kādēļ tu tērē savu naudu un bendē nervus, ja pretī saņem tik vien kā lamu vārdus?” Kādu dienu Roza ieraudzīja, ka veikalā ienāk sirmgalvis, kurš pēc bezmaksas maizes saņemšanas centās Mamudam nobučot rokas. Mamuds neļāva pensionāram šādi rīkoties, atbildot: “Ko tu dari, tēvs!” Šis žests uz Rozu atstāja tik lielu iespaidu, ka viņa vīram piekodināja: “Mamud, lūdzu, manis dēļ, ja vari, tad izprintē šiem cilvēkiem vēl 50 bezmaksas kuponus.”

Mamuds skaidro, ka pateicība viņu neinteresē. “Tikai Dievs spēj novērtēt laipnību, nevis cilvēki,” viņš skaidro izdevumam “Kommersant”. Viņš bieži vien atgādina sievai un bērniem, ka šiem cilvēkiem iepriekš neviens nav palīdzējis, tādēļ viņi netic laipnībai un ir dusmīgi.

“Vietējās varasiestādes pat nenojauš par manis radīto iniciatīvu,” Mamuds saka. “Viņi nekad nav novērtējuši manu darbu vai pateikuši paldies, bet es to nedarīju pateicības vārdā. Es vēlējos, lai man apkārt esošie cilvēki varētu labāk dzīvot.”

Laikam jau tā ir taisnība, ka neviens labs darbs nepaliek nesodīts.

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment