Šis vienkāršais triks ļaus tev noskaidrot, cik stipri tu ciet no miega trūkuma

Lai šo testu veiktu, tev jāapguļas klusā, aptumšotā istabā agrā pēcpusdienas stundā (paturi prātā – šis tests jāveic dienas laikā), plaukstā saņemot karoti, kuru turi pāri gultas malai. Savukārt uz grīdas vietā, virs kuras atrodas tava roka ar karoti, noliec metāla paplāti.

Blakus sev novieto arī hronometru. Ieslēdz to un aizver acis. Jautājums, kas tiek šajā testā uzdots, ir: vai tu aizmigsi un, ja aizmigsi, tad pēc cik ilga laika?

Tajā brīdī, kad tu iesnaudīsies, tavi pirksti, kuri tur karoti, atslābs. Karote kritīs un atsitīties pret metāla paplāti, tādējādi tevi pamodinot. Kad pamosties, tūlīt pat paskaties hronometrā, lai pārbaudītu, cik ilgu laiku tev vajadzēja aizmigšanai.

Saskaņā ar profesoru Kleitmanu, ja tu aizmigi piecu minūšu laikā pēc acu aizvēršanas, tu ciet no ļoti nopietna miega trūkuma.

Lasi vēl: Uzzini, cik daudz miega tev patiesībā vajag, atkarībā no sava vecuma!

Ja aizmiedz 10 minūšu laikā, tas nozīmē, ka tev naktī ir grūtības izgulēties. Bet, ja aizmigšana prasa 15 minūtes vai vairāk, tā ir zīme, ka viss kārtībā.

Tas ir diezgan vienkāršs veids, kā pārbaudīt, cik noguris tu patiesībā esi – kad to būsi uzzinājis, vari sākt domāt par to, kā tikt ar šo problēmu galā.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment