Šīs vienpadsmit aizraujošās filmas izglābs pat visgarlaicīgākās brīvdienas

Nekas nav labāks par skatīšanos, kā kāds cits dodas uz pasaules malu, zaudē un atdzimst no pelniem, mirst un mīl, šauj un bēg, bet tu sēdi, ietinies segā, ar kaķi klēpī, tasi tējas rokā, konfekti blakus un saproti, ka šī brīvdiena ir skaistākā diena tavā dzīvē. Ja tev jau ilgi pietrūkst tādas sajūtas, izvēlies jebkuru filmu no saraksta, un izbaudi, raksta portāls la.lv.

AdMe.ru apkopojusi aizraujošas filmas ar veikli savērptu sižetu, kas ļaus sajust, cik mājīgs un drošs var būt tavs mīļais dīvāns. Un tieši tas mums visiem dažreiz ir vajadzīgs.

“Par katru cenu”

Nosaukums oriģinālā “Hell or High Water”, 2016

IMDb reitings — 7,6

Lomās Kriss Pains, Bens Fosters, Džefs Bridžess

Mūsdienu vesterns par banku laupītājiem. Brāļu Hovardu māte ir mirusi, atstājot viņiem rančo un zemes gabalu, kurus par parādiem banka draud atņemt. Šajā zemē ir atrasta nafta, un, lai parādu samaksātu, brāļi sāk aplaupīt bankas. Viens no viņiem ir izmisis trūcīgs cilvēks, bet otrs – kriminālnoziedznieks, kurš daudzus gadus pavadījis cietumā.

Viņus medī gados vecais šerifs – ja viņš notvers laupītājus, tās būs perfektas viņa karjeras beigas.

“Tevis te nebija”

Nosaukums oriģinālā “You Were Never Really Here”, 2017

IMDb reitings — 7,2

Lomās Hoakins Fīnikss, Jekaterina Samsonova

Aizraujošs trilleris par nolaupītu meiteni un varoni-vientuļnieku ar sarežģītu likteni. Džo ir bijušais jūras kājnieks un FBI aģents ar bārdu, kurā iezogas sirmi pavedieni un smagu pagātni, kas nekādi nevēlas viņu atlaist. Viņš glābj nolaupītos bērnus un ir absolūti nežēlīgs pret viņu nolaupītājiem.

Viens no senatoriem nolīgst Džo, lai viņš izglābtu pusaugu meitu no bagātiem pedofiliem paredzēta bordeļa. Nežēlīgas ainas šeit paliek aiz kadra, toties ātrums, kādā attīstās sižets, saglabājas nemainīgi spraigs.

Par hipnotizējošos atmosfēru atbildīga Radiohead dalībnieka Džonija Grīnvuda radītā mūzika. Kannu kinofestivālā Hoakins Fīnikss par savu lomu atzīts par labāko aktieri.

“Rītdienas robeža”

Nosaukums oriģinālā “Edge of Tomorrow”, 2014

IMDb reitings — 7,9

Lomās Toms Krūzs, Emīlija Blanta

“Murkšķa diena”, kas pārvērsta fantastiskas žanra asa sižeta filmā. Citplanētieši uzsākuši iznīcinošu uzbrukumu Zemei, un majors Viljams Keidžs tiek nogalināts pirmajās kaujas minūtēs. Pēc nāves viņš nonāk laika cilpā, atmostas dienu pirms savas nāves un piedzīvo kauju atkal un atkal.

Sastopot citu kareivi – Ritu, kura atrodas tajā pašā stāvoklī, viņš atgriežas pagātnē, lai pārtrauktu apburto loku un mainītu kara gaitu, kurā līdz šim uzvarējis ienaidnieks.

Nosaukums oriģinālā “The Railway Man”, 2013

IMDb reitings — 7,1

Lomās Kolins Fērts, Nikola Kidmena, Stellans Skašgords

Skaista drāma par gara spēku un izlīgumu ar saviem mocītājiem, kas balstīta uz reāliem notikumiem. Vientuļa medicīnas māsa vilcienā iepazīstas ar apburošu vīrieti Ēriku Lomaksu, drīz vien viņi apprecas.

Tomēr laimīgu ģimenes dzīvi aizēno atmiņas, kas moka Lomaksu: Otrā pasaules kara laikā viņš nonāca japāņu gūstā un piedalījās dzelzceļa līnijas izbūvēšanā, tika pakļauts pazemošanai un spīdzināšanai. Pēc desmitiem gadu viņš nolemj satikties ar savu bendi.

“Uzmanības centrā”

Nosaukums oriģinālā “Spotlight”, 2015

IMDb reitings — 8.1

Lomās Marks Rafalo, Reičela Makadamsa, Līvs Šreibers, Maikls Kītons

Drāma par pētniecisko žurnālistiku par neērtu tēmu. Reportieru grupa saņem informāciju par sērijveida priesteri – pedofilu, kuru piesedz vadība. Neskatoties uz ietekmīgās katoļu baznīcas pretestību, viņiem izdodas atmaskot virkni līdzīgu noziegumu un vispārēju klusēšanas sazvērestību par to.

Filmas sižets veidots pēc reāliem notikumiem: “The Boston Globe” saņēma Pulicera prēmiju par materiālu par katoļu baznīcas priesteriem – pedofiliem.

“Septiņu māsu noslēpums”

Nosaukums oriģinālā “What Happened to Monday”, 2017

IMDb reitings — 6.9

Lomās Noumi Rapasa, Vilems Defo, Glenna Klouza

Fantastikas žanra filma anti-utopija par pārapdzīvoto nākotnes pasauli. Nākotnes ģenētiski modificētie produkti noveduši pie tā, ka cilvēkiem attīstījusies daudzaugļu grūtniecība un Zemes populācija ik pēc četrām dienām pieaug par miljonu cilvēku. Tagad planēta ir tik pieblīvēta, ka aizliegts dzemdēt vairāk par vienu bērnu, un cilvēkiem pienākums valkāt identifikācijas aproces.

Kad Terenca Setmana ģimenē piedzimst septiņi dvīņi, viņš nolemj atstāt visus, bet katrai no māsām publiski jāparādās savā nedēļas dienā, attēlojot vienu un to pašu meiteni. Bet tad Pirmdiena pazūd, un māsām jādodas viņu meklēt.

“Sadursme”

Nosaukums oriģinālā “Crash”, 2004

IMDb reitings — 7.8

Lomās Sandra Buloka, Mets Dilons, Brendans Freizers

Astoņi aizraujoši stāsti, kas liks aizdomāties. Losandželosas priekšpilsētā policija atrod noslepkavotu melnādainu puisi, tūlīt pēc tam filmas darbība atgriežas notikumos pirms dienas. Mēs redzam to cilvēku stāstus, kuri vienā vai otrā veidā saistīti ar šo noziegumu.

Laupīšana, apšaudes, autoavārijas savstarpēji cieši sasaista sižeta līnijas, un mūsu acu priekšā labie cilvēki kļūst par ļaundariem, nelieši – par varoņiem.

Meksikāņu atslēdznieks, Irānas tirgotājs, kurš nolēmis nopirkt pistoli, melnādainie pusaudži, kas aplaupījuši balto, izrādās ierauti dažādu kultūru sadursmē, liekot aizdomāties par atšķirīgu cilvēku līdzāspastāvēšanas grūtībām.

Filma saņēma Oskaru par labāko filmu un labāko scenāriju.

“Lūzums”

Nosaukums oriģinālā “Fracture”, 2007

IMDb reitings — 7.2

Lomās Raiens Goslings, Entonijs Hopkinss, Rozamunda Paika

Gandrīz “Jēru klusēšana”, tikai Džodijas Fosteres vietā – Raiens Goslings. Jauns un ambiciozs apgabala prokurora palīgs uzņemas mānīgi vieglu lietu: vīrs iešāvis sievai galvā, jo tā viņu krāpusi ar citu vīrieti un atzinis savu vainu. Taču izrādās, ka bez atzīšanās nav citu nozieguma pierādījumu.

Starp prokuroru un spēcīgo, gudro un viltīgo apsūdzēto uzsākas īsta divkauja. Jaunajam juristam iesēdināt noziedznieku aiz restēm kļūst par goda jautājumu. Negaidīti sižeta pavērsieni tur skatītājus spriedzē līdz pat beigām.

“Laika patruļa”

Nosaukums oriģinālā “Predestination”, 2014

IMDb reitings — 7.5

Lomās Ītans Hoks, Sāra Snūka, Noa Teilors

Fantastikas žanra trilleris ar galvu reibinošu sižetu un lieliskiem aktieriem. Pēc laika mašīnas izgudrošanas tika izveidots īpašs birojs, kas nodarbojas ar pagātnē notikušu noziegumu novēršanu.

Viens no Laika biroja aģentiem dzenās pakaļ teroristiem, kuri sarīkojuši vairākus lielus sprādzienus, taču viņa pārvietošanās laikā limits tuvojas beigām. Lai turpinātu darbu, viņam jāsavervē cilvēks, kurš kādreiz bija sieviete – Džons (Džeina). Džons vēlas atgriezties laikā, lai atriebtos vīrietim, kurš kādreiz pamet Džeinu kā grūtnieci.

Filma aizrauj līdz pašam beigām, un liek palauzīt galvu par veikli savērptā sižeta noslēpumiem.

“Fredija Heinekena nolaupīšana”

Nosaukums oriģinālā “Kidnapping Mr. Heineken”, 2015

IMDb reitings — 6.1

Lomās Entonijs Hopkinss, Sems Vortingtons

Piedzīvojumu filma par bezkaunīgu nolaupīšanu, kas balstīta uz reāliem notikumiem. Pieci draugi vēlas skaistu un vieglu dzīvi, bet pagaidām viņiem ir tikai parādi un nepatikšanas. Tad viņi nolemj nolaupīt alu magnātu Heinekenu, lai saņemtu 35 miljonu Holandes guldenu lielu izpirkuma naudu (16 miljonus eiro).

Nolaupīšana ir veiksmīga, taču laiks iet, situācija saasinās, emocijas bango, bet neviens īpaši nesteidzas samaksāt pieprasīto. Piekalts pie sienas, necilvēcīgos apstākļos Heinekens iesaistās psiholoģiskā cīņā ar nolaupītāju līderi un uzvar. Taču uzvarēt raksturu cīņā un izdzīvot nav viens un tas pats.

“Ne/sevī”

Nosaukums oriģinālā “Self/less”, 2015

IMDb reitings — 6.5

Lomās Raiens Renoldss, Bens Kingslijs, Metjū Guds, Mišela Dokerī

Zinātniskās fantastikas trilleris par prāta pārvietošanu uz jaunu ķermeni. Bagāts gados vecāks uzņēmējs Demians uzzina, ka mirst no vēža. Bet viņam tiek piedāvāts izeja – viņa apziņa tiks pārvietota uz jaunu ķermeni, kurš it kā izaudzēts testa mēģenē.

Pēc procedūras viņš īsu brīdi bauda jauno dzīvi – patiesā “ķermeņa īpašnieka” atmiņas uzsāk cīņu ar jaunā īpašnieka prātu. Izrādās, ka bijušajam “īpašniekam” palikušas sievu un maza meitiņa un Demians viņas atrod.

Tāda notikumu attīstība nav pa prātam uzņēmumam, kas veica pārvietošanu, un tāpēc variet būt droši, ka bez šaušanas taisnīguma un ģimenes vērtību vārdā neiztikt.

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment