Šis vīrs 31 gadu sēdēja cietumā – šodien viņam tiks izpildīts nāves sods

Bouveram paredzēts izpildīt nāves sodu ar nāvējošas indes injekciju. Kāpēc? Jo viņš atzīts par vainīgu četrkārša slepkavībā.

gada 8. oktobrī viņš kāda lidlauka angārā pie Dalasas (ASV) esot nošāvis četrus cilvēkus. Visus šos gadus Bouvers turpina uzstāt, ka ir nevainīgs. Viņš nozieguma dienā tiešām esot atradies angārā, tomēr kad viņš 4 vīriešus atstājis, viņi bijuši neskarti.

“Šie gadi cietumā nav bijuši nekāda izklaide,”nesen paziņoja Bouvers. “Tāpēc, ja viņi nāks, un izlems man izpildīt nāves sodu, tā savā ziņā būs man teju kā atbrīvošana! Es ticu, ka ir kāda labāka vieta – un piedodiet – šī nav tā vieta.”

Viņa advokāti apelācijas lietu bija aizvirzījuši līdz pat ASV Augstākajai tiesai, tomēr martā  tā nolēma noraidīt lūgumu pēc jaunas izmeklēšanas šajā lietā. Tiesa – 3 tiesneši bija gatavi šajā lietā atteikties no nāves soda sprieduma.

ASV katru gadu tiek izpildīti daudzi nāves sodu, un ir bijuši gadījumi, kad daudzus gadus vēlāk izrādās – sodītais bijis nevainīgs. Speciāli veiktā pētījumā noskaidrots, ka no visiem ASV modernās ēras laikā ar nāvi sodītajiem, 4.1% cilvēku izrādās nevainīgi!

Avots: bild.de

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">ASV</cite>

    Mēs mīlām demokrātiju un cienam cilvēka dzīvību arī iebrūkot Irākā , Sīrijā un taml un nav no savar kur un kādi noziegumi un kas vainīgs , ka tik varam parādīt mēs nekļūdamies …

Leave a Comment