Sliktas ziņas labi zināmā politiķa Jāna Reira dzīvē; “Nu jau vairs tās nav tikai baumas”

Latvijas medijos izskanējušās skumjas ziņa par politiķi un Saeimas deputātu Jāni Reiru. Baumas par šo jautājumu bija izskanējušas jau iepriekš, tomēr šobrīd izskatās, ka tās vairs nav tikai baumas… 

Jānis Reirs ir Latvijas politiķis un viens no “Vienotības” partijas locekļiem. Viņš ir strādājis dažādās valdības amatos, tostarp kā finanšu ministrs.

Viņa darbības politikā ir koncentrējušās uz ekonomikas un finanšu jomu, un viņš ir bijis iesaistīts vairākos svarīgos ekonomikas reformu un finanšu politikas projektos Latvijā.

Īss atskats viņa politiskajā karjerā:

2010. gadā J. Reirs kandidēja 10. Saeimas vēlēšanās no apvienības “Vienotība” saraksta. Sākotnēji netika ievēlēts, taču kļuva par Saeimas deputātu Sarmītes Ēlertes vietā, kad viņa ieņēma ministra amatu. Vadīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju. Ārkārtas 11. Saeimas vēlēšanās J. Reirs tika ievēlēts Saeimā no “Vienotības” saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā. 2014. gadā ticis ievēlēts arī 12. Saeimā.

2014. gada novembrī J. Reirs kļuva par finanšu ministru Laimdotas Straujumas valdībā. 2016. gada februārī — par labklājības ministru Māra Kučinska valdībā.

Lasi arī: Klajā nākusi informācija kāpēc patiesībā Maikls Džeksons savulaik valkāja slaveno spīdīgo cimdu

Lasi arī: Spēcīga un ūdensizturīga superlīme no etiķa un želatīna. Cieši salīmēs koku, stiklu, plastmasu un ne tikai

2018. gada rudenī ievēlēts 13. Saeimā no apvienības “Jaunā Vienotība” saraksta. 2018. gada 28. novembrī, pēc Kārļa Šadurska kļūšanas par Eiropas Parlamenta deputātu un jau pēc tam, kad Kučinska valdības darbības termiņš bija beidzies, taču jauna vēl nebija izveidota, J. Reirs tika iecelts par izglītības un zinātnes ministra amata pienākumu izpildītāju.  2019. gada janvārī, kad tika apstiprināta Krišjāņa Kariņa valdība, J. Reirs tajā kļuva par finanšu ministru.

2022. gadā nesekmīgi kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās no apvienības “Jaunā Vienotība” saraksta. Gada beigās J. Reirs ieņēma vietu 14. Saeimā uz laiku, kamēr partijas biedre Anda Čakša darbojas kā ministre Krišjāņa Kariņa valdībā.

Bet kas tieši noticis?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment