Šo meiteni PSRS dēvēja par brīnumbērnu – lūk kā viņas dzīve izvērtusies tagad

Teju katrs vecāks gribētu, lai viņam bērnam ir ārkārtējas spējas. Daudzas mammas un tēti vienkārši maniakāli meklē no bērniem ģēnija pamatus un priecājas par jebkuru progresu. Ir tie, kuri patiešām ir dzimuši ar augstāku IQ nekā viņu vienaudži, un ir ierasts viņus saukt par ģēnijiem.

Lielākajai daļai vecāku šis atklājums būs priecīgs notikums, bet kā bērns var sadzīvot ar šo nastu?

Irina Poļakova ir spilgts piemērs personai, kurai viņas ģēnija dēļ nebija bērnības. Kad visa PSRS  par viņu runāja, un pašas Ira māte izstrādāja meitas audzināšanas koncepciju, lai pēc iespējas vairāk izmantotu viņas spējas. Ir pagājuši gadi, un Irina cenšas ievērot noslēgtu dzīvesveidu, nepatīk runāt par pagātnes sasniegumiem, un viņas dēla bērnība neatšķiras no vienaudžu bērnības.

Lasi arī: Skandāls Krievijā: Kristīna Orbakaite “met akmeņus mātes Allas Pugačovas dārziņā”

Irina Poļakova, pēc viņas mātes vārdiem, kopš dzimšanas bija brīnumbērns. Mazā meitene apguva visas zināšanas vienā rāvienā, un viņai nebija problēmu ar jaunas informācijas asimilēšanu.

5 gadu vecumā, kad lielākā daļa bērnu tikai sāk iepazīties ar vēstulēm, Ira jau bija pabeigusi lasīt 26 Žila Verna darbu sējumus. Nav tipiskākā uzvedība mazam bērnam.

Tajā pašā gadā Poļakovi nosūtīja bērnu uz skolu. Viņa bija mazākā klasē, bet spējīgākā. Skolotāji, starp citu, ātri saprata, ka nav nepieciešams visu mācību gadu turēt bērnu vienā klasē. Drīz viņas māte bija aizņemta ar mājas skolu. Saskaņā ar paātrināto programmu Ira skolu beidza 13 gadu vecumā.

Kas jādara bērnam, kuram ir vidusskolas diploms 13 gadu vecumā? Protams, dodieties uz augstskolu. Pēc vecāku spiediena Ira Poļakova izvēlējās prestižāko universitāti PSRS – Maskavas Valsts universitāti. Viņi viņu bez vilcināšanās pieņēma, un  Irina sāka apmeklēja lekcijas un seminārus.

Studēt Maskavas Valsts universitātē Irinai bija viegli, un pēc diploma saņemšanas meitene izveidoja galvu reibinošu karjeru. Viņa kā unikāla un vērtīga speciāliste tika uzaicināta strādāt cienījamā uzņēmumā, kur meitene dažu mēnešu laikā ieņēma vietu Direktoru padomē. Ir no kā pazaudēt galvu…

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kā Irinai klājas tagad

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment