Svarīgākās nianses: pārbaudiet tās, pirms pērkat siltus ziemas apavus

Eksperti apgalvo, ka ziemai labāk iegādāties apavus no īstas ādas ar dabīgās kažokādas izolatoru. Šis noteikums ir universāls. Taču ir arī savas nianses, kuras mēs mēģināsim izprast.

Kā izvēlēties ziemas apavus, lai tie neslīdētu un būtu silti

Ļoti svarīgs ir zoles biezums. Jo biezāka tā ir, jo siltākas būs jūsu kājas. Labāk izvēlēties tādu, kuras augstums ir vismaz 1 cm. Bieži vien nekvalitatīvas zoles dēļ apavos iekļūst mitrums, tāpēc zābaki ātri nolietojas, un zole atlīmējas.

Ja runājam par materiāliem, labāk izvēlēties gumiju, poliuretānu, polivinilhlorīdu. Tie nelaiž mitrumu, tāpēc apavi kalpos ilgāk. Turklāt šādi materiāli ir mazāk slideni. Informāciju par to, no kā izgatavota apavu zole, var atrast uz izstrādājuma etiķetes vai noskaidrot to pie pārdevēja.

Tikpat svarīga nianse attiecas uz to, cik gofrēta ir zole. Gluda būs slidenāka uz apledojušām vietām.

Kāds materiāls ir labāks ziemas apaviem

Labākie ziemai joprojām ir zābaki, kas izgatavoti no dabīgiem materiāliem: ādas un zamšādas. Tie ir siltāki un izturīgāki nekā aizstājēji, kas bieži vien maskējas ar terminu “ekoāda”. Mākslīgais materiāls bieži vien neiztur zemas temperatūras un sāk plaisāt.

Lasi vēl: Cik daudz skaidras naudas ir atļauts iemaksāt kontā katru mēnesi?

Eksperti iesaka apstrādāt zābakus ar īpašiem līdzekļiem, lai novērstu dabīgā materiāla mitruma noplūdi.

Savukārt ekstrēmākiem apstākļiem eksperti iesaka izvēlēties apavus, kas izgatavoti no membrānas materiāliem. Tiem ir sava veida tīklveida audums ar mikroskopiskiem caurumiem, kas nelaiž mitrumu iekšā, bet izvada to ārā. Pateicoties šai modernajai tehnoloģijai, apavi paliek sausi un silti. Membrānas izolatori var saglabāt siltumu pie gaisa temperatūras līdz pat -10 grādiem pēc Celsija.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment