Ja kāds man vēl pirms pāris nedēļām teiktu, ka ar kartupeļu ēdienu var ne tikai pārsteigt, bet arī iekarot, es noteikti tam nenoticētu.
Šis pieejamais dārzenis ir pabijis katras saimnieces virtuvē visos iespējamos veidos: cepts, vārīts un sautēts, mundierī un pildījumā pīrāgiem, sastāvdaļa visiem tik mīļajos salātos un pirmajos ēdienos. Bet tādu tu vēl to nebūsi mēģinājusi. Rezultāts ļāva saprast, ka es maz ko zinu par ēdieniem no šī dārzeņa.
Kartupelis portugāļu gaumē ar rozmarīnu un olīveļļu ir tik garšīgs ēdiens, ka ar vienu porciju vien būs par maz. Portugāles restorānos to pasniedz pie gaļas vai zivs, kā arī pie eksotiskākas sēpijas gaļas vai astoņkāja. Bet, godīgi sakot, šis ēdiens ir pilnīgs pats par sevi.
Kartupelis cepeškrāsnī
Lasi arī: Fantastiski garšīgi marinēti sīpoli. Noderēs kā piedeva šašlikam, salātiem un gardai uzkodai!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi 8 gab.
Ķiploks 4 daiviņas
Sviests 30 grami
Olīveļļa 40 ml
Rozmarīns 2 tējkarotes
Jūras sāls pēc garšas
Šķir otru lapu, lai uzzinātu precīzu pagatavošanas gaitu un knifus
Tevi noteikti interesēs
- Anomāls siltums pamazām virzās uz mūsu pusi: ko tuvākajās dienās gaidīt iedzīvotājiem
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
- 11 dārzeņi, kurus vari audzēt telpās šajā ziemā
- Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi
- Dzīvē rada šķēršļus un neveiksmes, kavē tavu ceļu uz panākumiem: kāds ir tavs neveiksmīgais skaitlis saskaņā ar tavu Zvaigžņu zīmi
- Kā saprast, ka vīrietis domā par aiziešanu: 5 skaidras pazīmes







