Ja kāds man vēl pirms pāris nedēļām teiktu, ka ar kartupeļu ēdienu var ne tikai pārsteigt, bet arī iekarot, es noteikti tam nenoticētu.
Šis pieejamais dārzenis ir pabijis katras saimnieces virtuvē visos iespējamos veidos: cepts, vārīts un sautēts, mundierī un pildījumā pīrāgiem, sastāvdaļa visiem tik mīļajos salātos un pirmajos ēdienos. Bet tādu tu vēl to nebūsi mēģinājusi. Rezultāts ļāva saprast, ka es maz ko zinu par ēdieniem no šī dārzeņa.
Kartupelis portugāļu gaumē ar rozmarīnu un olīveļļu ir tik garšīgs ēdiens, ka ar vienu porciju vien būs par maz. Portugāles restorānos to pasniedz pie gaļas vai zivs, kā arī pie eksotiskākas sēpijas gaļas vai astoņkāja. Bet, godīgi sakot, šis ēdiens ir pilnīgs pats par sevi.
Kartupelis cepeškrāsnī
Lasi arī: Fantastiski garšīgi marinēti sīpoli. Noderēs kā piedeva šašlikam, salātiem un gardai uzkodai!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi 8 gab.
Ķiploks 4 daiviņas
Sviests 30 grami
Olīveļļa 40 ml
Rozmarīns 2 tējkarotes
Jūras sāls pēc garšas
Šķir otru lapu, lai uzzinātu precīzu pagatavošanas gaitu un knifus
Tevi noteikti interesēs
- Mana bijusī sieva atsūtīja mūsu meitu pie mums uz Jauno gadu ar zīmīti kabatā – izlasījis to es pamatīgi apmulsu
- Seni ticējumi un zīmes par 8. decembri: ko patiesībā nozīmē, ja šīs dienas rītā satiekat baltu kaķi
- Vīra Rūdolfa radinieki uzradās bez brīdinājuma: “Mēs padzīvosim pie jums nedēļu” – lūk, kas notika tālāk
- Dzirdēju, kā vidusskolas draudzenes apspriež mani aiz muguras un lūk, mans plāns, kā atbildēt
- Ielaidu dzīvot māsu ar ģimeni savā Rīgas centra dzīvoklī, tomēr drīz vien saņēmu kaimiņu sūdzības; skaidroju gūtās mācības un situāciju
- Strādāju par biļešu kontrolieri Rīgā 9 gadus: stāstu, kādas ir muļķīgākās bezbiļetnieku taisnošanās, un kā es uzreiz pamanu “zaķus”









