Tavi ļaunākie murgi ir īstenība: šīs lapsenes kodums ir tik sāpīgs, ka Tu kliegtu 5 minūtes no vietas

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts izdevumā Journal of the Kansas Entomology Society, “Tarantulu vanagi ražo daudz indes, un to dzēlieni cilvēkam rada tūlītējas, intensīvas un mokošas īstermiņa sāpes. (..) Momentānās sāpes, ko rada šī lapsene, ir lielākas par tām, ko spēj radīt jebkurš cits insekts, kurš līdz šim atklāts, bet indei pašai par sevi nepiemīt nozīmīgas toksicitātes.”

Citiem vārdiem sakot, šī kukaiņa kodiens tevi nenogalinās, taču sāpes būs tik stipras, ka tev pašam gribēsies nomirt. Cilvēki, kuri cietuši no šo lapseņu kodieniem, stāsta, ka sāpes parasti ilgst apmēram 5 minūtes, taču šīs 5 minūtes šķiet kā mūžība. Viens no viņiem komentē: “Ir grūti aprakstīt šīs sāpes. Sajūta varētu būt līdzīga kā tad, ja tavas asinis pēkšņi pārvēršas karstā skābē, kamēr tu sēdi elektriskajā krēslā.”

Šīs lapsenes pārsvarā mīt ASV dienvidrietumu daļā. Īstenībā pret cilvēkiem tās ir diezgan miermīlīgas, un var iedzelt tikai tad, ja tiek sakaitinātas, – turklāt dzelt spēj tikai sieviešu dzimuma kukaiņi. Tarantulu vanagu mātītes izmanto savus dzeloņus, lai medītu tarantulus. Tās paralizē nāvējošo zirkekli, vairākas reizes lielāku par pašu, un aizvelk to uz savu midzeni, kur lapsene izdēj olu. Kamēr ola attīstās, mātīte vairāku nedēļu laikā apēd paralizēto, joprojām dzīvo zirnekli.

Ko lai saka – baisi!

Avots: odditycentral.com

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment