Tevi pārsteigs uz ko ir gatavi darbinieki sava darba dēļ!

23:00, pirmdienas vakars, Elizabete gaida zvanu pie sava dzīvokļa durvīm, ar rokā sažņaugtām naudas banknotēm. Beidzot atskan zvans pie durvīm. Pie durvīm ir kāds vīrs, kuram viņa iedod ilgi ņurcītās banknotes, bet viņš viņai pretī pasniedz aploksni ar tabletēm. Viņa tās paņem, vienu iemet mutē un dodas atpakaļ pie sava dator galda, lai pabeigtu savu Power Point prezentāciju.

“Viss, tagad es varu strādāt.” Viņa noteica un viegli uzelpoja. Pāris minūtes vēlāk viņa sajuta, ka viņas smadzenes spēj ļoti viegli koncentrēties. Viņa sāka drukāt un tā viņa turpināja līdz 7:00 no rīta. Nosnaudās 90 minūtes pirms darba un 9:00 jau atradās savā biroju ēkā.

Šādas tabletes ir balstītas uz amfetamīna principa un tiek dēvētas par A.D.H.D narkotikām, kas, tulkojot no angļu valodas ir hiperaktivitātes traucējumi, koncentrēšanās nespēja (attention deficit hyperactivity disorder). Tabletes ļauj sakopot domas un koncentrēties uz konkrēto uzdevumu, neļaujot tavai enerģijai izsīkt. Šīs tabletes kļūst arvien populārākas ASV darba tirgū, lai darbinieki spētu visu izdarīt laikā un kvalitatīvi.

Precīzi dati nav apkopoti, cik cilvēki varētu būt lietojuši tabletes, lai uzlabotu darba spējas. Intervējot daudzus cilvēkus, kuri vēlējās saglabāt anonimitāti, lai nezaudētu darbu un piekļuvi medikamentiem, noskaidrojās, ka tabletes lieto visdažādāko profesiju pārstāvji.

Ārsti apgalvo, ka agrāk tas bija sastopams studentu vidū, kad bija jākoncentrējas un jāpaspēj nodot laikus svarīgos gala darbus, bet nu to ir pārņēmuši arī pieaugušie. Šāda “strādāšana” var novest cilvēku līdz patstāvīgai nemiera sajūtai, izraisīt atkarību un halucinācijas.

“Nelietot tabletes, lai spētu izmantot visu savu potenciālu, kad to dara konkurenti, tas ir neprāts. Tas ir kā spēlēt tenisu ar koka raketi. Un tu esi vienīgais, kuram ir koka rakete,” Elizabete dalās savā pieredzē, apgalvojot, ka apzinās iespējamās sekas.

Avots: nytimes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment