Tik ļoti garšīgus cepumus nebiju ēdis vēl nekad: bez miltiem, ar apelsīna miziņu: jācep tikai 20 minūtes!

Foto – ekrānuzņēmums

Pat iesācējs pratīs pagatavot šos cepumus, kas atšķiras no tradicionālo konditorejas izstrādājumu klāsta, kuros tiek izmantoti kviešu milti. Mīklu gatavo no mannas putraimiem, un parastie milti šajā receptē netiek izmantoti vispār.

Mannas putraimi piešķir cepumiem neparastu konsistenci. Visi, kas šos cepumus kaut reizi ir pagaršojuši, neko citu kā “Cik garšīgi!”, “Tik ļoti neparasti un tik garšīgi!”, nekad nav teikuši.

Galvojam – šie cepumi patiešām ir ļoti, ļoti garšīgi. Bet tiem ir citādāka tekstūra. Tāpēc jums tie noteikti jāizmēģina. Starp citu, ja vēlaties tos dažādot, tad apelsīna miziņas vietā varat izmantot arī citrona miziņu vai arī – abas šīs garšas kombinēt!

Apelsīns ir citrusaugļu dzimtas auglis, kas ir plaši pazīstams ar savu svaigo un saldo garšu. Šis auglis ir populārs visā pasaulē un tiek audzēts galvenokārt tropu un subtropu klimatiskajos apstākļos.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Apelsīns ir bagāts ar vitamīniem, īpaši C vitamīnu, kas ir būtisks imūnsistēmas stiprināšanai.

Lasi vēl: Draugs ieteica! Siera bumbas ar noslēpumu (+recepte: soli pa solim)

Apelsīnu audzēšana sākas ar sēklām vai stādiem, un tiek veikta saulainās un silto klimata zonās. Auglis siltos klimatiskajos apstākļos ir pieejams visu gadu, bet daudzos reģionos vasarā koki ir auglīgāki. Apelsīni tiek izmantoti gan svaigā veidā, gan sulu veidā. Apelsīnu sula ir pasaulē ļoti iecienīts dzēriens, tāpat apelsīni bieži tiek izmantoti arī kulinārijā un citu dzērienu izgatavošanā.

Foto – Pexels

Kulinārajās receptēs apelsīni tiek izmantoti daudzos veidos – gan kā galvenā sastāvdaļa salātu, desertu un gaļas ēdienu gatavošanā, gan kā garšviela un aromātisks elements dažādos citos ēdienos. Gan apelsīnu sula, gan miziņa ir bagāta ar aromatizējošām vielām, kas piešķir ēdieniem un dzērieniem raksturīgu garšu un smaržu.

Lai pagatavotu brīnišķīgos cepumus, jums vajadzēs šādas sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Olas – 2 gab.
Cukurs – 125 grami
Augu eļļa – 125 grami
Bezpiedevu jogurts – 125 grami
Apelsīna miziņa – 1 ēdamkarote
Sāls – ¼ tējkarote
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Soda – ¼ tējkarotes
Mannā putraimi – 450 grami
Pūdercukurs – 150 grami

Lasi vēl: Gaisīgas biezpiena bumbiņas, iekšpusē maigas kā pūkas, bet ārpusē kraukšķīgas. Tik gardas, ka pazudīs no galda vienā rāvienā!

Atcerieties, lai cepumi izdotos patiešām ļoti, ļoti garšīgi, uzmanīgi sekojiet šai instrukcijai – soli pa solim!

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment