Pagatavošanas instrukcija:
1.Bļodā sajauc olas, cukuru, sarīvētu apelsīna miziņu, augu eļļu, sāli un bezpiedevu jogurtu. Uzputo visu masu ar putukrējuma slotiņu līdz viendabīgai masai.
2. Pievieno bļodā mannas putraimus, cepamo sodu un cepamo pulveri, kārtīgi visu samaisa.
3. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties uz 30 minūtēm istabas temperatūrā – tas nepieciešams, lai mannas putraimi uzbriestu.
4. Sadala masu mandarīna bumbiņas lielumā (1 gabals sver apmēram 45 gramus).
5. Rokās saveļ smukas formas bumbiņu un izvīļā to pūdercukurā. Tas jādara kārtīgi – nežēlojot pūdercukuru.
Lasu vēl: Bez gaļas, bet tik garšīgs! Budžeta plova recepte – vienreiz pagatavosi un visi tev prasīs šo recepti
6. Liek bumbiņas uz cepamās pannas, kura noklāta ar cepamo papīru vai uz tās ir cepšanai paredzēts silikona paklājiņš. Uz “plikas” pannas nelieciet (cepumi piedegs!)!
7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam un cep cepumiņus aptuveni 18 minūtes.
8. Izņemiet gatavos cepumus no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, pārber vēlreiz ar pūdercukuru un pasniedz.
Tevi noteikti interesēs
- Izrādās, bankomātos darbojas īpašs algoritms – slepena funkcija, par kuru daudzi pat nenojaušby Sandra Vīgante
- Kad pūce ūjina un bērziem vēl ir lapas: par ko vēstī dabas zīmes oktobrī – ticējumi, kas piepildāsby Laura Andersone
- Leģendārais aktieris Uldis Dumpis atklāj kas viņam pietrūkst 82 gados: ”Nekad neesmu juties tā”by Sandra Vīgante