Tikai nabadzīgie tērē naudu šīm 5 lietām! Turīgie izvairās no neapdomīgiem pirkumiem!

Viedierīces

Veiksmīgiem uzņēmējiem svarīga ir kvalitāte, ātrums un ērtības, nevis zīmols. Jā, viņi pērk dārgas ierīces, bet vispār neseko tendencei.

Viņi neiegādāsies populāra tālruņa jaunāko versiju, ja kāda no tā funkcijām viņiem nebūs piemērota.

Bet nabagie ietekmējas no reklāmām, atsakās no citām vajadzībām un ņem lietas uz kredīta, pie reizes pārmaksājot. Zini kāpēc? Lai būtu tāds kā visi.

Dārgi restorāni

Protams, ka turīgi ļaudis dodas uz labiem restorāniem. Bet tās ir vai nu biznesa tikšanās, vai nozīmīga datuma atzīmēšana.

Vai uz organizācijas rēķina tiek uzsaukts mielasts, vadoties no tās tālākajam interesēm.

 

Taču bagātnieki saprot, ka labāk ir nolīgt mājas pavāru, kas viesus iepriecinās ar garšīgu un veselīgu ēdienu, nekā maksāt prāvu summu par nelielu porciju restorānā kopā ar draudzeni.

Bet starp nabagiem vai tiem, kas tikko izbēguši no šī stāvokļa, drosme un izrādīšanās ir pirmajā vietā.

Ja tā ir ballīte, tad cienāti tiek visi, bet, ja tikšanās ar klasesbiedriem, tad jāpasūta dārgākie un eksotiskākie ēdieni.


Apģērbs

Mode ir ļoti mainīga, tāpēc nevajadzētu pirkt daudz kleitu un apavu, ja vien tavs darbs nav saistīts ar sabiedrisko dzīvi un šovbiznesu.

Paskatieties uz pasaules miljardieriem – viņi valkā džinsus un svīterus, nevis slavenu modes mākslinieku uzvalkus.

 

Ir skaidri jāsaprot, ko un kur vilkt, un vēl jo vairāk, ja maciņš jau ir tukšs. Tas pats attiecas uz rotaslietām.

Liela māja

Daudzi nabadzīgi cilvēki domā, ka jāķeras pie mājas būvniecības, lai vēlāk bērniem būtu kur dzīvot. Un tā sākas liels būvniecības projekts, kurš dažreiz neapstājas līdz brīdim, kamēr bērnii jau izveidojuši savas ģimenes.

 

Un nav zināms, ka tavas atvases nākotnē vēlēsies dzīvot tieši tevis uzceltajā mājā. Mājas celtniecība prasa arī daudz naudas, laika un pūļu.

Rezultātā daudz kas vēl jāpabeidz, bet pašam visu laiku jāatsakās no citiem dzīves labumiem.

Pārcelties uz lielu māju ar maziem ienākumiem arī nav īpaši racionāli. Galu galā mājas apkope un komunālie maksājumi atņems gandrīz visu naudu.

Labāk ir dzīvot pieejamākos mājokļos un ieguldīt naudu biznesā un bērnu izglītībā, kas nākotnē dos viņiem iespēju iegādāties sapņu māju, nevis iegrimt parādos.

Jā, ir daudz strīdīgu jautājumu. Katram ir tiesības izvēlēties. Bet atcerieties, ka tava šodienas izvēle noteiks tavu rītdienu.

Par šo tēmu mēs iesakām izlasīt Roberta Kijosaki slaveno grāmatu “Bagātais tētis, nabagais tētis”, lai saprastu, kāpēc daži cilvēki ir nabadzīgi, bet citiem nav šādu problēmu.

Bet ko tu domā par šajā rakstā paustajām dzīves patiesībām? Priecāsimies, ja sniegsi savu viedokli un padalīsies pārdomās raksta komentāros!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment