Tikai nabadzīgie tērē naudu šīm 5 lietām! Turīgie izvairās no neapdomīgiem pirkumiem!

Sabiedrības finansiālā noslāņošanās ir bijusi vienmēr ir un būs. Jo daudzi cilvēki neprot apieties ar naudu, tāpēc vienmēr cieš no tās trūkuma.

Bijušais Urugvajas prezidents Hosē Mujica savulaik izteica frāzi, kas būtu jāuztver kā dzīves pamatlikums.

Sabiedrības finansiālā noslāņošanās vienmēr ir bijusi un būs, jo daudzi cilvēki neprot rīkoties ar naudu, tāpēc vienmēr cieš no tās trūkuma.

Urugvajas prezidents Hosē Mujica reiz izteicās par to, kas būtu jāuztver kā viens no dzīves pamatlikumiem: “Kad es kaut ko pērku vai kad tu kaut ko pērc, mēs nemaksājam ar naudu. Mēs maksājam ar to savas dzīves brīdi, kurā bijām spiesti tērēt laiku, lai nopelnītu šo naudu”.

Mēdz teikt, ka naudai patīk, ja to skaita un labi izturas. Bagātie cilvēki to nekad neaizmirst, bet to nevar teikt par nabadzīgajiem. Galu galā, jo vairāk naudas ir maksātnespējīgai personai, jo vairāk viņš tērē.

Mērenības trūkums tēriņos ir lielākā kļūda. Bet joprojām ir kārdinoši pirkumi, kurus bagāti cilvēki nekad neveic un par kuriem mēs jums pastāstīsim.

Lasi arī: Kā noņemt dezodoranta traipus no tumšām drēbēm

 

Dāvanas bērniem

Ja paskatāmies uz šīs pasaules bagātākajiem ļaudīm, viņu bērni it nemaz nav izlutināti un īpaši neizceļas no kopējā vienaudžu pulka.

Bagātnieki jau no bērnības māca saviem bērniem atbildīgi apieties ar naudu, proti, ierāda, kā pelnīt.


Ja vēlies jaunu velosipēdu vai gadžetu, nopelni to! Teši pateicoties darbam un naudas pelnīšanai veltītajam laikam, bērns novērtēs savu jaunieguvumu un nākotnē pats iemācās nopelnīt.

 

Nevis cieš no depresijas un gaužas par to, cik briesmīga ir pieaugušo dzīve. Bagāti ļaudis no bērnības māca savām atvasēm rīkoties ar naudu un parāda, kā to nopelnīt.

Ja vēlies jaunu velosipēdu vai viedierīci, nopelni to. Skaidrs, ka trūkstošo summu vecāki piešķirs.

Bet tieši pateicoties darbam un naudas pelnīšanai veltītajam laikam, bērns novērtēs ieguvumu, un nākotnē spēs nopelnīt pats.

 

Nevis cietīs no depresijas un žēlosies par to, cik briesmīga ir pieaugušo dzīve.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment