Top 5 profesionāļu dārzkopju padomi, kas jāzina ikvienam dārzniekam

Dārzkopība ir māksla, un pret to ir jāizturas atbilstoši. Šajā rakstā esam apkopojuši dažus labākos profesionālu dārzkopju padomus, lai jūs sastaptos ar pēc iespējas mazāk problēmām, bet pēc iespējas vairāk prieka.

Kafija, greipfrūti, tēja, olu čaumalas un alus

Ja jūsu iecienītākajiem augiem regulāri uzbrūk gliemeži, šie vienkāršie un pieejamie līdzekļi var būt jūsu glābiņš. Tādi produkti kā kafijas biezumi, greipfrūti, olu čaumalas u. c. ir videi draudzīgi, dabiski un palīdzēs jums atbaidīt naidīgos un kaitinošos kaitēkļus. Vienkārši tos izkaisiet pa dārzu.

Olu čaumalu pulveris

Tāpat kā cilvēkiem, arī augiem veselīgai augšanai ir nepieciešams kalcijs. Tas tos stiprina un novērš dažas augu slimības. Lai bagātinātu savu dārzu ar kalciju, jums būs nepieciešamas olu čaumalas vai pat piens.

Lai panāktu veiksmīgu efektu, labāk ir iebērt sasmalcinātu čaumalu pulveri bedrē pirms auga stādīšanas kopā ar kompostu vai mēslojumu.

Cepamā soda un mājas tomāti

Ja audzējat tomātus mājās, šis padoms ir īpaši jums. Cepamā soda var padarīt jūsu mājās audzēto tomātu garšu mazāk rūgtenu un nedaudz saldāku. Taču esiet uzmanīgi – pārāk liels dzeramās sodas daudzums augsnē var saindēt augu, tāpēc nepieciešams tikai neliels daudzums.

Lasi vēl: Mīlestības vārdā: Japānā vīrs savai aklajai sievai izveidoja dārzu ar tūkstošiem ziedu

Nostāvējies sidrs un vistērijas

Daži dārzkopji apgalvo, ka vistērijas, kas slikti aug, periodiski jālaista ar nostāvējušos sidru vai raudzētu ābolu sulu. Tas izklausās ļoti dīvaini, bet viņi saka, ka tas darbojas. Un ne tikai iedarbojas, bet arī dod manāmu efektu.

Kafijas biezumi, priežu skujas un sēnes

Pieredzējuši dārznieki stāsta, ka hortenzijas noteikti mainīs krāsu, ja, tās audzējot, izmantosiet šos produktus. Hortenzijas ir slavenas ar to, ka atšķirībā no citiem augiem tās mēdz mainīt krāsu. Tas ir atkarīgs no augsnes skābuma līmeņa. Ja skābums ir augsts, hortenzijas būs zilā krāsā, bet, ja tas ir zems, tās būs rozā krāsā. Lai palielinātu augsnes skābumu, pievienojiet priežu skujas un sēnes.

Arī kafija var jums palīdzēt – tā mainīs hortenziju krāsu uz zilu. Krāsas bagātība būs atkarīga no izmantotās kafijas daudzuma un augsnes sākotnējā skābuma. Galīgā hortenzijai piešķirtā krāsa jūs apmierinās – tā būs no debesu zilas līdz spilgti zilai. Šis vienkāršais triks der ne tikai hortenzijām, bet arī rododendriem un kamēlijām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment