Transpersona cīnās ar Facebook par saviem krūšu galiem. Kāpēc?

Londoniete, Luna, ir metusi izaicinājumu Facebook, lai tiek paskaidrota viņu “dzimuma” definīcija un viņa vēlas panākt, ka tiek cienīts sieviešu kailums.

Luna identificē sevi kā sievieti, bet tā kā viņa vēl nav veikusi dzimuma maiņas operāciju, tad viņa teorētiski un tiesiski vēl ir vīrietis.

Viņa bija dalījusies savā Facebook kontā ar fotogrāfijām, kurās viņa bija redzama ar atkailinātām krūtīm, bet portāla administrācija tās izņēma, pat tad kad atzina, ka lietotājs nav pārkāpis sieviešu krūšu galu “politiku”. Starp citu, vīriešu krūšu gali portālā nav aizliegti.

“Tas tikai pierāda, ka portāla administrācija par dzimumiem domā tikai “divās kastēs”, kuras tev jāatzīmē. Tas ir kaut kas daudz neierobežojamāks, jo cilvēkam vajadzētu būt spējīgam izpaust sevi kā vien viņš pats vēlas.

Pasaulē viennozīmīgi ir vīrieši, kuriem ir lielākas krūtis nekā sievietēm, kuri arī lieto šo portālu. Tas pierāda to, cik arhaisks ir šis likums un to ir laiks mainīt.

Luna1

Kampaņa “#atbrīvokrūšugalu” jeb #freethenipple aizsākās ar protestu pret to, ka sieviešu krūtis tiek vienmēr uzskatītas un uztvertas kā seksuāls objekts, kad vīriešu krūtīm nekas tāds netiek piedēvēts.

“Tas ir nākamais solis uz vienlīdzību,” saka Luna “portāls vērtē foto pēc tā vai tas ir jāatļauj vai jāaizliedz pēc tā, kas atrodas biksēs, starp cilvēku kājām.”

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment