Triki, kā iegūt pēc iespējas spēcīgāku Wi-fi savienojumu

Pārvieto rūteri

Ja tavs rūteris atrodas milzīgā ierīču un vadu jūklī, tad tā ir īsta WiFi pašnāvība. Arī metāla priekšmeti, biezas sienas, un aizkrauti skapji ir bezvadu savienojuma kriptonīts. Novietojam ir ļoti liela nozīme, tāpēc rūterim jāatrodas atklātā vietā. Vislabāk būtu to novietot uz paaugstinājuma, lai  izvairītos no citu bezvadu ierīču ietekmes. Rūteri vēlams novietot uz līdzenas virsmas, piemēram, uz grāmatu plaukta.

Atvieno no tīkla vecās ierīces

Kad nopērc jaunu klēpjdatoru vai ilgi kāroto Apple TV, tad vispirms to savieno ar mājas WI-fi tīklu, vai ne? Lūk, kas jāievēro – lai pilnībā izmantotu rūtera savienojumu, tev no šī tīkla vispirms jāatvieno visas iepriekšējās ierīces.

Pievieno ethernet kabeli

Ethernet kabelis paātrina internetu. Daudzām ierīcēm, ieskaitot Apple TV un klēpjdatorus, ir Ethernet kabeļa izeja, un tās var savienot tieši ar rūteri, kas ļauj palielināt interneta ātrumu un izvairīties no citu ierīču interferences. Turklāt citas ierīces var netraucēti piekļūt WiFi, kas arī uzlabo interneta ātrumu. Labākajam rezultātam izmanto Cat6 kabeli.

Atrodi labākos interneta pieslēguma punktus ar Network Analyzer aplikāciju

Arī viedtālrunis var palīdzēt atrast labākos bezvadu interneta punktus, kur novietot rūteri, un tādējādi novērst savienojuma problēmas. Network Analyzer aplikācija ir daudzfunkcionāls rīks, kas var veikt LAN savienojumu pārbaudi un ping testu, lai noteiktu interneta ātrumu. Ar ping testu var atrast citas ierīces, kas rada tīkla problēmas. Rūteri var pārvietot vai nomainīt tā pārraides kanālu.

Izmēģini folijas triku

Tehnoloģiju pasaulē to uzskata par leģendu, bet praktiskiem cilvēkiem un “dari pats” piekritējiem tas ir noderīgs paņēmiens. Alumīnija folija var uzlabot rūtera darbību. Izveido atstarotāju no folijas vai dzēriena bundžas, lai stiprinātu Wi-fi signālu un precizētu tā virzienu.

Atbrīvojies no nevēlamiem WiFi zagļiem

Nevienam nepatīk dalīties ar bezvadu internetu. Ja tev mājās ir līdzīga situācija kā kafejnīcās ar bezmaksas WiFi, kur ikviens var piekļūt bezvadu internetam, tad tev, iespējams, jāpielāgo rūtera pārraides kanāls. Lai to izdarītu, meklēšanas logā ieraksti vārtejas (gateway) IP adresi un piekļūsti rūtera interfeisam. Pēc tam ieraksti lietotājvārdu un paroli. Lietotājvārds ļoti bieži ir “Admin”, bet paroli veido vai nu vārds “password” vai rūtera sērijas numurs – tas atkarīgs no iestatījumiem.

Ja tavi kaimiņi pieslēdzas interneta savienojumam un tādā veidā palēnina tā ātrumu, tad parūpējies par drošību. Dodies uz iestatījumiem un pievieno drošu, šifrētu paroli, kas sastāv no lielajiem un mazajiem burtiem, pieturzīmēm un simboliem.

Izvēlies pareizo antenu

Ja rūterim ir izkliedētā antena, tad to var novietot tādā vietā, kur signāls tiek vienmērīgi  pārraidīts uz visām pusēm. Lai pārraidītu signālu uz kādu konkrētu ierīci, izvēlies vienvirziena antenu, tādā veidā dubultojot signāla stiprumu, kas vērsts konkrētā virzienā.

Pielāgo frekvenci

Jaunākajiem rūteriem ir iespēja izvēlēties divas frekvences – 2,4 GHz un 5 GHz. To var nomainīt rūtera iestatījumos (Wireless>Basic Wireless Settings>Channel).

Neaizmirsti regulāri atiestatīt rūteri

Tehnoloģiju problēmu novēršanas zelta likums, līdz ko kaut kas nestrādā, ir ierīces atiestatīšana vai atvienošana. Interneta pakalpojumu sniedzēji to mēdz atgādināt, taču arī tad, kad viss ir kārtībā, vajadzētu ik pa laikam atiestatīt rūteri, lai arī turpmāk viss noritētu bez sarežģījumiem.

Iegādājies WiFi paplašinātāju

Pat, ja rūteris ir izmaksājis pamatīgu summu, labāku rezultātu sasniegšanai ir nepieciešamas papildus ierīces, it īpaši, ja tev ir plašs dzīvoklis un signālam jāpārklāj liela teritorija. WiFi paplašinātāju var pievienot pie kontaktligzdas, lai uzlabotu signāla pārklājumu vietās, kur ir lēnāks internets.

Avots: www.thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Pakalja</cite>

    Wifi ir kaitiigs un staro muus ikdiena visur kur vien var iedomaaties, sabiedriskajos transportos, pieturaas, ejot garaam jebkurai eekai un celtnei visur ir wifi signaali! Visur mees tiekam apstaroti un iespaidoti pateicoties wifi! Un tgd davaj meegjinaasim veel to signaalu pastiprinaat! Tak dziive vienkaarshi beigsies, ja nebuus pilns signaals un mazliet tas nets bremzees!

Leave a Comment