Tu būsi pārsteigts, ko Bio-buss izmanto degvielas vietā!

Lielbritānijā savu regulāro ceļošanas maršrutu ir sācis veikt Bio-buss, kurš degvielas un gāzes vietā izmanto gāzi, kuru iegūst no cilvēku un mājas atkritumiem.

Tas var droši turpināt savu ceļu, izmantojot biometāna gāzi. Buss gūs gāzi no atkritumiem, kuri tiks savākti no vairāk kā 32 000 mājsaimniecību. Tas tiek uzpildīts tikai Apvienotās Karalistes 2 konkrētās vietās, lai varētu turpināt savu ceļu.

Bio-busam ir 40 sēdvietas un tas veic savus braucienu 4 dienas nedēļā. Ja šis bio-busa maršruta ideja būs veiksmīga, tad tas ar laiku tiks ieviest visā Lielbritānijā. Kamēr tas vēl nav noticis, tautā jau šis ir iesaukts par “kaku busu” (poo bus).

Transportlīdzeklis var nobraukt aptuveni 300km ar vienu piepildītu bāku. Kuru rada vidēji 5 cilvēku saražotie atkritumi gada laikā.

Šis projekts jau ir ievērots arī ārpus UK robežām. Ļoti būtiski ir vienkārši aizsākt diskusiju par to, kādā veidā autobusiem un sabiedriskajam transportam vajadzētu operēt. Ja to var izdarīt dabai ļoti draudzīgā veidā, tad šāda ideja ir vismaz diskusijas vērta.

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment