Tu šajās lietās lieki iztērē savu naudu – it īpaši #5!

Ūdens pudeles

Ūdens ir viens no bagātīgākajiem brīvi pieejamajiem dabas resursiem uz planētas. Tāpat kā gaiss. Ja es ievietotu pudelē gaisu, tu to iegādātos par 1 eiro? Šaubos. Labāk iegādājies ūdens filtru savam krānam un pārtrauc ūdeni iegādāties veikalā.

Žurnālu un avīžu abonementi

Tieši tie paši raksti ir pieejami internetā par brīvu. Es tos varu izlasīt tagad un nesamaksāt pilnīgi neko. Kāpēc tu maksā?

Printeru kārtridži

Ja katru reizi, kad tev izbeidzas kārtridžu tinte, tu to iegādājies no jauna, tu samaksā par to ļoti lielu naudu. Datoru printeru tinte ir viens no nesakarīgi dārgākajiem kancelejas preču piederumiem. Labāk vienkārši ir aiznest vecos kārtridžus piepildīt no jauna – tas izmaksās daudz lētāk.

Lielāka māja, nekā tev ir vajadzīgs

Ja tu iegādājies māju, kura tev ir par lielu un kurā paliek daudz neizmantotas vai reti izmantotas daļas, tu lieki tērē savu naudu – lielāki ikmēneša maksājumi, lielākas apsaimniekošanas izmaksas, lielāki elektrības, apsildes utt. rēķini. 

Restorāni un jau gatavais ēdiens

Ēšana ārpus mājas ir ļoti dārga, tāpat kā jau gatava ēdiena iegādāšanās veikalā. Restorāna apmeklējumam ir jābūt īpašam notikumam, kas notiek diezgan reti. Iemācies gatavot mājās!

Luksusa preces

Mašīna tevi nogādā no punkta A līdz punktam B. Soma satur tavas personīgās mantas. Saulesbrilles aizsargā no saules. Krekls uztur siltumu. Ja tu iegādājies dārgākās iespējamās lietas no šī saraksta, tu lieki tērē naudu. Un kāda mērķa vārdā? Lai labāk izskatītos uz citu cilvēku fona? Un tieši kāda no tā ir jēga?

Naudu izsūcoši ieradumi

Smēķēšana, dzeršana, azartspēles ir perfekti sliktu ieradumu piemēri. Pērkot tos, tu izvēlies īsa laika baudu mainīt pret ilglaicīgu diskomfortu. Atmet šos nelāgos ieradumus, lai tava dzīve un veselība uzlabotos, un nauda – ietaupītos.

Avots: marcandangel.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment