Tu vai ciemiņš nejauši nosmērēja tapetes? Nekādu problēmu! Lūk, 6 veidi kā tās notīrīt!

  1. Mazgāšanas līdzekļi

Visātrākais veids, kā notīrīt tapetes, ir ar visparastāko mazgāšanas līdzekli. Viena problēma – papīra tapetes tas var sabojāt. Bet flizelīna vai vinila tapetes droši varat šādā veidā mazgāt!

Pirms mazgāšanas virsmu notīriet ar sausu salveti, bet pēc tam jau varat ķerties klāt švammei ar mazgāšanas līdzekļiem. Pēc mazgāšanas pārlaidiet tapetēm pāri mitrumu uzsūcošas salvetes, lai noņemtu lieko ūdeni.

  1. Dzēšgumija vai melamīna sūklis

Nelielus traipus no tapetēm palīdzēs dabūt nost visparastākā kancelejas preču veikalā nopērkamā dzēšgumija. Turklāt, tā noderēs, lai notīrītu arī pirkstu nospiedumus.

Lūk, arī melamīna sūklis, kas spējīgs notīrīt pat marķiera pleķus. Taču atcerieties, ka tas ir ļoti abrazīvs līdzeklis, kas var sabojāt tapešu rakstu, tādēļ no sākuma izmēģiniet tikai nelielu daļiņu tapešu.

  1. Maizes mīkstums

Šo metodi izmantoja jau mūsu vecvecāki, lai notīrītu delikātas papīra virsmas un tapetes. Maizes šķēle, piespiesta pie netīrās vietas, spējīga atbrīvot no traipiem vien pāris minūšu laikā. Atkārtojiet šo procedūru vairākas reizes.

  1. Benzīns, spirts

Šī metode noderēs jebkurām tapetēm. Sajauciet benzīnu kopā ar zobu pulveri. Iegūtā pasta spējīga tikt galā pat ar seniem tauku traipiem uz tapetēm. Uzklājiet masu uz traipa, pagaidiet, līdz tā pilnībā izžūst. Pārpalikumus ar birstīti notīriet.

Lodīšu pildspalvu un flomāsteru raksti, kā arī traipi no kafijas un tējas, vienā mirklī izzudīs, ja pamērcēsiet lupatiņu medicīniskajā spirtā un ar to notīrīsiet tapetes.

  1. Soda, ciete, bērnu pūderis

Lai no flizelīna tapetēm dabūtu nost taukainus pleķus, noderēs ūdens un cietes maisījums (var izmantot arī sodu). Uzklājiet maisījumu uz tapetēm un ļaujiet tam nožūt. Pārpalikumus ar mīkstu salveti notīriet, pēc tam tapetes nomazgājiet ar siltu ūdeni.

Traipus uz papīra tapetēm vislabāk var dabūt nost ar bērnu pūderi, atstājot to kādu laiciņu iedarboties. Pūdera pārpalikumus notīriet ar salveti.

  1. Gludeklis

Pie traipa pielieciet papīra salveti un pa virsu lieciet siltu gludekli (taču nekādā gadījumā karstu!). Laiku pa laikam nomainiet salvetes un ļaujiet tapetēm atdzist. Strādājiet uzmanīgi, jo ar gludekli piededzinātās vietas nu gan nevarēs vairs attīrīt.

Lai arī cik uzmanīgi jūs neapietos ar savu mājokli, tik un tā kaut kad var gadīties kāds misēklis. Pats galvenais ir nesatraukties, bet gan laikus ķerties klāt pie risinājumiem. Iespējams, ka tapešu pārlīmēšanu būs jāatliek.

Lasi vēl: Vientuļajiem kungiem noderēs – kā “vasaras guļai” notīrīt un sagatavot savas ziemas virsdrēbes?

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment