Tu vēl nebūsi gatavojis pankūkas ar āboliem šādi: sanāk neticami garšīgi. Mūsu ģimenē tās mīl visi!

Pankūkas ir populārs brokastu ēdiens visā pasaulē. Katrā valstī tās gatavo pēc savas receptes. Pankūku pagatavošanai ir noteikti kanoni.

Piemēram, Āzijā pankūkas gatavo tā, lai to virsma būtu ideāli gluda un vienmērīga. Pie muims un citās Eiropas zemēs ir mazāk perfekcionisma attiecībā uz pankūkām. Šā iemesla dēļ pankūkas ir tradicionālākas un vienkāršākas.

Pankūkām bieži pievieno dažādus pildījumus. Šodien atklāšu recepti, kā pagatavot neticami gardas pankūkas ar āboliem.

Sastāvdaļas

1 ola;
2 ēdamkarotes cukura;
Tējkarote sāls;
330 mililitru kefīra;
10 ēdamkarotes miltu;
Tējkarote sodas;
5 āboli.

Pagatavošana

Sakuļam olas ar granulētu cukuru un sāli līdz graudiņi izšķīst. Ielejam siltu kefīru olu maisījumā un samaisām līdz viendabīgai masai.

Maisījumā iesijājam miltus, izveidojam mīklu, kas līdzinās bieza krējuma konsistencei. Mīklā ieberam sodu, sajaucam sastāvdaļas un atstājam 10 minūtes zem vāka.

Pannā uzkarsējam augu eļļu, ābolus sagriežam apmēram centimetru biezās šķēlēs.

Uzliekam mīklu uz pannas, izveidojot nelielas pankūkas.

Uz pankūkām liekam ābolu aplīšus, izliekam vāku un gatavojam uz vidējas uguns. Kad pankūku malas kļūst matētas, ābolu kārtu pārkaisām ar cukuru.

Uzmanīgi apgriežam pankūkas ar ābolu aplīšiem uz leju. Gaidām, kamēr ābols apbrūninās un karamelizējas.

Šīs ābolu pankūkas izdodas nedaudz skābenas, bet arī ļoti saldas. Lielisks veids, kā brokastīs nomainīt parastās pankūkas pret kaut ko jaunu!

Labu apetīti! Ja tev garšoja, pastāsti par šo lielisko recepti

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment