Ūdens un veselība: 3 iemesli, kāpēc ir jādzer ūdens

Ūdens palīdzēs visu izdarīt laikā

Saskaņā ar veiktā pētījuma rezultātiem Lielbritānijā, izdzertā ūdens glāze momentāli stimulē reakcijas ātruma un izpildāmos uzdevumus. Pētījuma laikā zinātnieki novēroja divas grupas – cilvēku vecumā no 30 līdz 35, kas veica intelekta testu. Pirmā grupa pildīja šo testu pirms brokastīm un neizdzerot ūdeni, bet otra grupa pēc brokastīm un izdzerot ūdens glāzi. Tie kas izdzēra ūdens glāzi, visu testu izpildīja ātrāk un labāk. Pētījumā piedalījās 10 000 cilvēku.

Ūdens uzlabo smadzeņu darbību

Pie šādiem secinājumiem nonākuši darbinieki no Londonas Austrumu Universitātē, kur analizēja eksāmena rezultātus vairākiem simtiem studentu. Aptaujājot studentus, pētnieki aprēķinājuši likumsakarību: izdzerot pirms eksāmena glāzi ūdens tas palīdzēja atrisināt uzdevumus par 10% labāk.

Ūdens palīdz kļūt mundram

Vēl viens secinājums no iepriekšējā pētījuma: ūdens – labākais veids, kā pārlādēt organismu. “Ūdens balansu ķermenī ir viegli sabojāt. Turklāt vairums no mums to dara katru dienu. Šķidruma trūkums organismā smadzenēm dod signālu spēka pagrimuma veidā, ” pārliecināts pētījuma autors Kriss Pausons. Atūdeņošana – nebūt nav vienīgais iemesls šiem simptomiem, bet ļoti viegli no tā tikt vaļā. Ja jūti nogurumu, ar to arī sāc!

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment