UZMANĪBU! 5 veidi, kā plaušu vēzi iegūst NESMĒĶĒTĀJI

  1. Dzeramais ūdens, kurš satur arsēnu

Arsēns ir ķīmisks elements, kam ir metāliskas un nemetāliskas modifikācijas. Lielākoties dzeramais ūdens šo elementu nesatur, pateicoties ūdens filtriem, bet pastāv risks šādu elementu saņemt savā sistēmā, ja lieto avota ūdeņus.

  1. Radiācijas terapija

Cilvēkiem, kuriem ir cita veida vēzis un tas tiek ārstēts ar ķīmijterapiju vai radiāciju, tad pastāv iespēja, ka viens vēža veids tiks apturēts vai novājināts, bet var parādīties plaušu vēzis.

  1. Gaisa piesārņojums

Tieši šis bija iemesls, kādēļ cilvēki 2013. gadā vairāk tika diagnosticēti ar plaušu vēzi. Tas gan vairāk attiecas uz pasaules metropolēm, kuras ir pārapdzīvotas un ir milzīgs daudzums gaisa piesārņojuma un virs pilsētas veidojas smogs.

  1. Azbests

Šķiedrains minerāls, ko lieto ugunsizturīgu celtniecības un izolācijas materiālu izgatavošanai. Mūsdienās, māju celtniecībā to vairs neiesaka un pat aizliedz izmantot, bet vecākas mājas vēl joprojām to var saturēt. Lielākoties tas tika lietots no 1930-1950. gadiem.

  1. Iedzimtība

Cilvēki, kuriem radu rakstos it bijuši vēža saslimšanas gadījumi ir pakļauti 2 reizes lielākām briesmām ar to saskarties. Tu nevari mainīt savus gēnus, bet tu vari vērīgāk rūpēties par savu veselību.

Avots: healthgrades.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment