Vācijas valdība iesaka iedzīvotājiem veidot pārtikas un ūdens krājumus – iemesls ir satraucošs

Jaunais Vācijas civilās aizsardzības plāns tapis saistībā ar paaugstinātu risku pēc islāmistu uzbrukumiem un apšaudes, ko šogad Minhenē sarīkoja kāds garīgi nelīdzsvarots pusaudzis.

Šajā plānā viena no prioritātēm ir atbalsts bruņotajiem spēkiem, nozīmīgu ēku aizsardzība un uzlabota veselības aprūpes efektivitāte. Iedzīvotājiem ir ieteikts veidot ūdens krājumus piecām dienām un pārtikas krājumus desmit dienām.

13626461_1216840828335974_4308802940619722298_n

Ziņojumā arī minēts, ka ir jāizveido uzticama brīdinājuma sistēma, labāka valstiski nozīmīgu ēku aizsardzība, ka arī jāpilnveido veselības aprūpes sistēma, un būtu nepieciešams sniegt lielāku atbalstu bruņotajiem spēkiem.

Pirmo reizi šāda civilās aizsardzības stratēģija tika izstrādāta Aukstā kara beigās, kad Vācija pēc Otrā pasaules kara atradās tieši starp divām lielvarām – ASV un PSRS.

Pēc savas nacistiskās pagātnes Vācija pievērš īpašu uzmanību aizsardzības jautājumiem.

Šogad Vācijā tika izveidota jauna militāro ceļu karte, kas norāda uz mērķi gūt plašāku ietekmi aizsardzības jomā ne tikai Vācijā, bet arī NATO un ES robežās. Tomēr jūlijā notikušie terorakti, par kuriem atbildību uzņēmās Islāma valsts, izraisīja asas diskusijas par valsts iekšējo drošību.

Vienā no šiem uzbrukumiem – 18. jūlijā – 17 gadus vecais Riazs Khans Ahmadzajs vilcienā uzbruka tūristiem no Honkongas. Viņš ievainoja četrus pasažierus, kā arī bēgot uzbruka vēl kādam Vācijas pilsonim, kurš pastaigājās ar suni.

13626461_1216840828335974_4308802940619722298_n

Vācijas aizsardzības ministrs šī mēneša sākumā uzsvēra, ka valsts ir nokļuvusi teroristu uzmanības centrā un uzstāja, ka ir jāplāno militārās mācības, lai veidotu ciešāku sadarbību ar policiju un sagatavotos iespējamiem militāriem uzbrukumiem. 22. jūlijā Minhenē notika vēl viens uzbrukums, kad pusaudzis Ali Sonbolijs lielveikalā sašāva deviņus cilvēkus un pēc tam izdarīja pašnāvību.

Tāpēc aizsardzības ministrija vērš uzmanību uz karavīru apmācību, lai atbildētu uz teroristu uzbrukumiem.

Iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs šomēnes paziņoja par jauniem pretterorisma pasākumiem, tajā skaitā pretrunīgi vērtēto ieceri atņemt Vācijas pilsonību valstī dzīvojošajiem džihādistu karotājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">DZUMS</cite>

    VISS šis islamistu( iebrukums)Vācijā tika atļauts ar(māmuliņas) Merkeles svētibu.
    Nezinu kas viņu mudināja uz to,varbūt par vācijas grēkiem bijušiem bija kauna
    pārņemta…tādā veidā Vāciju reabilitēt gribēja!!??Man liekas no islamistu puses,ja tā tas ir,šis ir viņu ģeniālākais kara stratēģiskākais veids, kā bez viena šāviena var
    piepludināt EIROPU AR SAVU DZĪVO spēku,spekulējot uz humanitātes rēķina. EIROPA
    MĪŽŽ no starptautiskā nopēluma, ja kāda laiva tiks nogremdēta.EIROPA 24 ST LAIKĀ
    glābj 6 tūkstošus,kur tad viņi vinus liek ,ved uz EIROPU????JA TĀ PADOMĀ!!!!KO DAŽU
    MĒNEŠU LAIKĀ IEBRAUCĒJI IR PADARĪJUŠI EIROPĀ pār desmit sīkmaņi= simtiem cilvēku aizlaiduši aiz zvaigznēm,simtiem ievainoto.Mēs pat nevaram iedomāties
    ja kaut ko sāks darīt viss tas bars.VISPĀR ES NEVARU IEDOMĀTIES JA SĀKS KUSTETIES
    ŠURP TIE 7 MILJARDI.IR JĀATŅIRDZ ZOBI EIROPAI,CITADI BŪŪS PAR VĒLU!!!

Leave a Comment