Vai ir iespējams “pazust no radara”?

Visa tava personīgā informācija atrodas anonīmās datu bāzēs un tava nesenā došanās uz pārtikas veikalu, var likt uzzināt tavu atrašanās vietu, bet vai mūsdienās vispār ir iespējams būt nepamanītam? Vai mēs esam tikai spēļu figūras, kas pārvietojas pa stingri kontrolētu laukumu?

Būšana par mednieku ir ierakstīta manā DNS. Kā militārās organizācijas elitārs izpletņlēcējs, es dienēju Irākā, Afganistānā, Siera Leonē, Kosovā un Ziemeļīrijā. Tagad es vadu pieredzējušu mednieku komandu, Channel 4, piedzīvojumu trillerī “Medītie”. Ideja ir tāda, ka mēs atrodam un notveram dzīvus cilvēkus. Šova laikā, mēs izmantojam stipri līdzīgas spējas kā tās, kas pieejamas valstij.

Es ceru, ka tu neatradīsies situācijā, kad tev jāpazūd, bet intereses pēc, labi aplūko zemāk redzamo instrukciju. Tu būsi pārsteigts cik daudzas lietas tev jāņem vērā. Aizver datoru un pēc tā lietošanas, atbrīvojies no cietā diska.

Ja izmanto personisko pārvietošanās līdzekli, tevi nekavējoties notvers

Visas tavas kustības tiek izsekotas. Londonā vien ir vairāk kā 16 tūkstoši video novērošanas kameru, daudzas no tām pavērstas ceļu virzienā. Tiek novērotas arī dzelzceļa stacijas, tāpat kā bankas automāti. Tādējādi, tiek ierobežota pārvietošanās un resursi.

Pazušana var būt neiespējama

Pat Sadams Huseins un Osama Bin Ladens tika atrasti un likvidēti. Lielākai daļai cilvēku ir Ahileja papēdis, tieši to arī sagaida elitāri mednieki. Cilvēki parasti sazinās ar savu ģimeni. Tieši no šīs vietas viņi tiek izsekoti.

Mana vienība izmanto koverto metodi, lai iesaistītos šovā

Daudzi Apvienotās Karalistes aizsardzības dienesti izmanto šo paņēmienu. Mēs ielaužamie tavās mājās, kad tu tur neatrodies un mēs izņemam cietos diskus, telefona kartes, iegūstam personisko informāciju, smaržu paraugus suņiem-pēddziņiem, pat DNS paraugus un tad pazūdam, neatstājot aiz sevis nekādas pēdas.

No šī kovertā uzbrukuma, informācija par to kā tu dzīvo tiek nodota sociālajiem profilētājiem

Šī komanda arī izmanto informāciju, kas iegūta no taviem interneta profiliem un to, kas jau par tevi zināms. Šī kombinācija uzzīmē bildi, pasakot, kas būs nākamais, ko darīsi un kādus lēmumu pieņemsi.

Viss, ko izmanto internetā, atstāj pēdas

It īpaši aplikācijas mobilajos telefonos palīdz noteikt tavu atrašanās vietu. Padomā par IP adresēm, attēliem un GPS. Tas viss atstāj maizes drupačas, pat tad, ja tu aplikācijas vai kontus lieto no dažādām ierīcēm.

Var izsekot arī tavas bankas kartes un lojalitātes kartes, kas sniedz informāciju par atrašanās vietu un laiku

Visu šo lietu kombinācija, 2015. gadā cilvēka atrašanu padara ļoti vienkāršu. Protams, šova laikā un īstajā dzīvē, iespējama arī nopratināšana, bet tas jau ir daudz vairāk, nekā jums jāzina…

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment