Vai jaunas pasaules kārtības sākums? Kāpēc mūsu dzīve pēc pandēmijas beigām nebūs tāda pati kā agrāk

 

Vai tu domā, ka pēc karantīnas mēs vienkārši atgriezīsimies ierastajā dzīves ritmā? Diemžēl viss būs savādāk!

 

Visi aptaujātie eksperti ir vienisprātis – kad pandēmija beigsies, pasaule mainīsies, iespējams, līdz nepazīšanai. Ko viņi ar to domā: kam sagatavoties ikdienas dzīvē, kādas sekas būs visā pasaulē? Kurš būs pirmais, ko atbrīvos no karantīnas, un kā vispār tā tiks atcela?

 

Cilvēce neapšaubāmi uzvarēs koronavīrusu, jautājums ir tikai, kad un ar kādiem upuriem. Ātrākais veids diemžēl ir visnežēlīgākais, ļaujot epidēmijai noritēt pašplūsmā, lai cilvēkiem attīstītos dabiskā imunitāte. Bet tas novestu pie ārkārtīgi augstas mirstības un veselības aprūpes sistēmas sabrukuma. Lielākā daļa valstu to nepieļaus.

 

Tāpēc reālākās šķiet prognozes, ka paies pusotrs līdz divi gadi līdz Covid-19 mūs vairs neietekmēs stiprāk par parastām sezonālām saaukstēšanās slimībām.

 

Tas, protams, nenozīmē, ka visu šo laiku mēs sēdēsim karantīnā. Bet tā arī netiks atcelta uzreiz, jo tas pārvilktu svītru visiem pašreizējiem centieniem cīņā ar pandēmiju.

 

Visticamāk, līdz vasarai mēs varēsim vismaz daļēji atgriezties normālā dzīvē, kaut arī tā būtiski atšķirsies no ikdienas dzīves, pie kuras esam pieraduši.

 

Dažādu valstu analītiķi skaidro, kā tas būs. Ieklausies viņu paustajos viedokļos!

 

Kā mainīsies mūsu parastā dzīve

Visdažādākie prognozētāji ir vienisprātis, ka diezgan ilgu laiku, iespējams, vairākus mēnešus vai ilgāku laiku, dzīve neatgriezīsies parastajā stāvoklī, kāds tas bija pirms epidēmijas. Ierobežojumus noņems pakāpeniski un uzmanīgi, nevis uzreiz un visus.

 

Iziešana no karantīnas

Loģiski, ka, pirmkārt, varas institūcijas steigsies atsākt ražošanu, atkal sāks strādāt uzņēmumi un kompānijas, kas nevar darboties attālināti.

Visticamāk, ka cilvēki no stingras karantīnas tiks atbrīvoti atbilstoši vecuma grupām – pirmie, kas pametīs izolāciju, būs gados jauni ļaudis, bet pēdējie agrāko brīvību izjutīs vecāka gadagājuma ļaudis un tie, kas iekļaujas paaugstināta riska grupās.

 

Sociālā distancēšanās

Paliks spēkā sociālās distancēšanās prasība un aizliegums pulcēties lielās grupās. Tie tiks atcelti tikai tad, kad būs stabili mazs jaunu inficēšanās gadījumu skaits, kas nedraudēs ar jaunu slimības uzliesmojumu. Tāpēc par masu pasākumiem – koncertiem, sporta sacensībām, utt. nāksies aizmirst uz daudziem mēnešiem.

 

Veikali un kafejnīcas

Tirdzniecības vietas, kafejnīcas, kinoteātri un citas sabiedriskas vietas tiks atvērtas pakāpeniski – iespējams, tikai ar stingru garantiju, ka tiek saglabāts attālums starp apmeklētājiem. Maskas personālam kļūs par parastu parādību.

Cits iespējamais variants ir tāds, ka restorāni to pašreizējā formā “sabruks”, un tos aizstās jauna tipa iestādes – zināmas platformas, kas nodrošinās cilvēkiem ērtu saskarsmi.

Lasi arī: Puisis naktī peldējis 1 km gar upi, lai izglābtu slīkstošu meiteni

Iespējams, ka ievērojama daļa veikalu turpinās darbību internetā un vairs neatsāks strādāt tradicionālajā veidā. Turpmākie mēneši parādīs, ka patērētāji var lieliski iegādāties teju visu nepieciešamo internetā, neapmeklējot iepirkšanās vietas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (tai skaitā par izmaiņām uzņēmējdarbībā, ceļošanā utt) 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment