Vai kāds jebkad vispār jau ir laimējis Ryanair loterijas miljonu? Atbilde mani pārsteidza

Matemātiski sanāk, ka cilvēks, kurš ticis līdz galvenajai izlozei, galveni balvu varētu uzminēt reizi 125 gados. Daudz ticamāk, ka katru gadu galvenajā laimestā tiek izlozēti vien 50 tūkstoši eiro – smieklīga summa, pret daudzmiljonu peļņu, ko aviokompānija netieši gūst no loterijas tirdzniecības.

Teorētiski gan lielais laimests varētu būt jau izlozēts (šī loterija uz Ryanair lidmašīnām sākta tirgot 2008 gadā), tomēr internetā un Ryanair informatīvajos materiālos nav atrodami nekādi materiāli par to, ka kāds jebkad būtu uzvarējis lielo laimestu.  Arī Īrijas laikraksts Irish Times 2017 gadā ziņoja, ka Ryanair loterijā vēl neviens miljonu nav laimējis. 

Vācijas portāls gribēja zināt, cik tieši Ryanair netieši nopeln no loterijas rīkošanas, tomēr kompānija nevēlējās atbildēt uz šiem jautājumiem. Tā vietā Ryanair pārstāve norādīja, ka Ryanair katru gadu lielu daļu summas no Loterijas ieņēmumiem ziedo labdarībai – 10 dažādām labdarības organizācijām 9 Eiropas savienības valstīs. Ryanair mājas lapā ir atrodama konkrētāka informācija. Pēdējo piecu gadu laikā Ryanair esot ziedojusi 2 miljonus eiro no loterijas ieņēmumu naudas. Tātad vidēji 400 tūkstoši eiro gadā.

Lasi arī: Tiesa liek izmaksāt 60 000 eiro atlīdzību vīrietim, kura sievu un meitiņu notrieca trolejbuss

Savukārt laikraksta Sun ziņojums no 2016. gada liecina, ka Ryanair gadā esot pārdevis 10 miljonus loterijas biļešu, kas nozīmē aptuveni 20 miljoni eiro ieņēmumus.

Paliek jautājums, ja no 20 miljoniem, 400 tūkstoši eiro ziedoti labdarībai, ka notika ar pārējiem 19.6 miljoniem eiro?

Avots: Travelbook

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment