Vai mazkaloriju dzērieni patiešām var palīdzēt atbrīvoties no liekā svara?

Kā izrādās, gāzēti diētiskie dzērieni var palīdzēt zaudēt lieko svaru – tā atklājis kāds ļoti nozīmīgs pētījums.

Zinātnieki atklājuši, ka saldinātāji ar zemu kaloriju saturu nevis cukurs, kas pievienots šo dzērienu oriģinālajā formā, samazina uzņemto kaloriju daudzumu un ķermeņa svaru.

Viņi pat gājuši vēl tālāk, apgalvojot, ka tādu dzērienu dzeršana kā diētiskā Coca-cola, palīdz zaudēt vairāk svara nekā ūdens.

Līdz šim diētas ārsti strīdējās par to, vai “diētiskie dzērieni” tiešām spēj palīdzēt tievētājiem, kuriem ļoti patīk saldumi, vai arī tie tikai rada haosu ķermeņa hormonos.

Salīdzinājums ar ūdeni ir ļoti nozīmīgs, jo, kā zināms, ūdens nepalielina apetīti.

Zinātnieki informē, ka mazkaloriju gāzētie dzērieni patiesi samazinājuši svaru labāk par ūdeni.

Viens no iemesliem var būt tas, ka cilvēks pārstāj lietot cukurotos dzērienus, tos aizstājot ar mazkaloriju dzērieniem. Tas saldumu cienītājiem var būt pieņemamāks solis, nekā pāriešana tikai uz ūdens dzeršanu.

Pētījuma autors profesors Pīrers Rodžers no Bristolas Universitates pastāsta: “Mēs uzskatām, ka nevajadzētu koncentrēties uz to, vai šie dzērieni ir labi vai slikti – tā vietā jārunā par to, kā izmantot šos dzērienus, lai sasniegtu veselīgus rezultātus, tādus kā cukura patēriņa un liekā svara samazināšanu.”

Par pētījumu komentārus sniedz Katrīna Kolinsa, Sv. Džordža Sli***cas diētas ārste: “Cilvēki bieži vien jautā, vai ir jēga izvēlēties mazkaloriju dzērienus.

Tieši šī iemesla dēļ pētījums ir interesants. Veiktais pētījums apstiprina, ka mazkaloriju dzērienu lietošana, kuru sastāvā ir saldinātāji, būtiski samazina uzņemtā cukura līmeni, salīdzinājumā ar dzērieniem, kas satur tīru cukuru.

Nav nekāds pārsteigums, jo 500 ml parastās Coca-cola satur ir 200 kcal, bet tādā pašā tilpumā mazkaloriju dzēriena Diet Coke ir tikai 2 kcal.”

Avots: www.dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment