Vai riteņbraukšana var ietekmēt Tavu auglību?

Riteņbraukšana ir lielisks pārvietošanās veids, kas ir draudzīgs gan tavai veselībai, gan visai apkārtējai vide, kā arī tev nav jāpavada liekas minūtes automašīnu sastrēgumos. Tomēr lielākā daļa cilvēku sūdzas par to, ka divriteņu sēdekļi ir vieni no neērtākajiem, it īpaši, ja uz tā nākas pavadīt ilgāku laiku.

Bet vai sēdeklis ietekmē tikai tavu komforta līmeni? Nē, ārsti atklāj, ka neērts sēdeklis un ilgstoša braukšana ar divriteni var būtiski pasliktināt tavu reproduktīvo veselību. Sēdēšana uz divriteņa, nosprosto asinsriti uz taviem dzimumorgāniem un pazemina testosterona līmeni. Apspīlēti, pieguļoši šorti, nepārtraukta “stumdīšanās”, palielina steroīdu līmeni dzimumdziedzeros, kas traucē spermas radīšanā.

Ja tu biežāk esi uz diviem riteņiem, nevis uz kājām vai tu nobrauc vismaz 300km gadā, tad tev ir rūpīgi jāizvērtē sava divriteņa sēdeklis un apģērbs kādā tu pārvietojies ar to. Nopērc riteņbraukšanas šortus ar polsterējumu, kā arī iegādājies sēdekli, kuram centrālā daļa ir izgriezta. Ir vērts investēt šādos pirkumos, jo tie palīdzēs tev saglabāt, ja ne uzlabot tavu reproduktīvo veselību.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment