Vai tavs miega režīms ir pilnvērtīgs? 5 pazīmes, kas liecina par pretējo

1.Tu atjauno savas enerģijas rezerves ar kafiju

Ja tu jūti, ka, lai pamostos, tev ik rīts jāuzsāk ar krūzi kafijas un dienas laikā jāuzņem vēl vairākas tases kafijas, tas liecina par problēmu. Protams, tas var būt arī tādēļ, ka tev tīri vienkārši patīk kafija, bet bieži vien, palielināts kafijas produktu patēriņš norāda uz miega traucējumiem, kas neļauj ķermenim pilnvērtīgi atpūsties.

2. Savās brīvdienās tu guli līdz pēcpusdienai vai pat ilgāk

Ja tu brīvdienās guli līdz dienas vidum vai pat ilgāk, tas norāda uz miega trūkumu ilgtermiņā. Iespējams, tev šķiet, ka dubulta miega deva spēs izlīdzināt nedēļas laikā iztrūkstošo atpūtu, bet diemžēl cilvēka ķermenis nav baterija, kas var uzlādēties pilnīgi, lai pēc tam ātri vien tiktu iztukšota. Regulārs un sabalansēts miega režīms ir daudz efektīvāks un ļauj justies enerģiski ik dienu.

3.Tu ātri sadusmojies

Nestabils miega režīms var būt iemesls trauksmainībai un dusmām brīžos. Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēki, kas ikdienā guļ no 4 vai 5 stundas ir daudz nervozāki kā tie, kas ievēro normālu miega režīmu – 7 vai 8 stundas miega. Bet šim stāstam ir arī labā ziņa – ievērojot pilnvērtīgāku miega režīmu, trauksmainība un nervozitāte samazinās.

4. Tu pamosties ar sausuma sajūtu mutē vai galvassāpēm

Tu pamosties un šķiet, ka klāt saaukstēšanās. Un bieži vien tā patiesi arī var būt saaukstēšanās, bet, ja, regulāri pamostoties, tu jūti sausuma sajūtu mutē un/vai galvassāpēs, tas liecina par miega traucējumiem. Pētījumi ir norādījuši, ka cilvēka ar miega traucējumiem izjūt „miega apnoju” – tās laikā tu pārstāj elpot no 10 sekundēm līdz pat minūtei un šajā laikā tavs ķermenis netiek apgādāts ar normālu skābekļa apjomu. Šāds skābekļa trūkums ir iemesls galvassāpēm, jo asinis nav bagātinātas ar pietiekamu daudzumu skābekļa.

5. Tu aizmiedz neapzināti

Autobusā vai vilcienā, skatoties televizoru – nav svarīgi, kad tu iemiedz, nozīmi ir tas, ka tu saproti sava ķermeņa signālus, ko tas sūta – manas enerģijas rezerves ir izsīkušas un ir laiks veselīgam miega režīmam. Un ja ar signāliem nav pietiekami, padomā par riskiem, ko tu radi sev un saviem apkārtējiem, piedzīvojot neapzinātu iemigšanu.

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment