Vai Tu vari izvairīties no muļķīgiem riskiem?

Vīrieši lielākoties uzvedas pārāk vieglprātīgi, neapdomājot, kādas sekas var radīt to pieņemtie lēmumi. Tā jau zinātnieki apgalvo, ka šādā veidā notiek dabiskā atlase- spēcīgākie un gudrākie cilvēki izdzīvo, bet ne visai apķērīgie, aiziet uz mūža mājām agrāk.

Piemēram, Amerikā viens vīrietis, nelabvēlis, centās nosūtīt vēstuli ar tajā esošu vīrusu, bet vēstule tika atsūtīta atpakaļ, jo uz aploksnes nebija pietiekami liels daudzums pastmarku. Pats vīrietis to atvēra un smagi saslima.

Pētnieki aplūkoja 318 muļķīgus nāves gadījumus, atklājot, ka tikai 36 no tām bija sievietes. Visi pārējie bija vīrieši, kas rada 88.7% no kopskaita.

Vīrieši visbiežāk arī apmeklē neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādes, jo viņi gūst traumas, darot fizisku darbu vai nodarbojoties ar sportu. Lielākoties auto avārijās iet bojā arī tieši vīrieši.

Tas apliecina, ka vīrieši biežāk piekopj riskantāku dzīves veidu, tomēr arī pētījumi rāda, ka vīrieši šīs jau bīstamās aktivitātes padara vēl bīstamākas ar savu vēlmi riskēt nevietā. Kā arī vīrieši biežāk un vairāk lieto alkoholiskos dzērienus, kas bieži vien palīdz neloģisku un muļķīgu lēmumu pieņemšanā.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment