Dārzeņi ir ļoti veselīgs produkti, kurus vajadzētu uzturā lietot katru dienu. Tos var lietot gan svaigus, gan salātos, gan jebkādi citādi pagatavotus. Jūs varat tos pagatavot uz grila vai cepeškrāsnī – kā sirds vēlas!
Taču kurš no variantiem ir pats veselīgākais? Patiesībā tas ir atkarīgs no paša dārzeņa. Kad ēdienu pagatavo, ir iespējams vai nu pastiprināt produkta veselīgās īpašības, vai iznīcināt tās pilnībā.
Gribam atgādināt, ka jebkāda dārzeņu lietošana uzturā ir ļoti noderīga cilvēka organismam. Taču, ja vēlaties iegūt pēc iespējas lielāku labumu no dārzeņiem, aicinām sekot līdzi tam, kā iespējams saglabāt to labvēlīgās vielas. Tātad kā no šiem septiņiem produktiem iegūt maksimālu labumu?
-
Burkāni – vārīti
Pagatavots burkāns spēj daudz veiksmīgāk saglabāt visus savus dabīgos cukurus, nekā tad, ja tas tiek vienkārši svaigā veidā sasmalcināts. Tādēļ veģetāriešiem jo īpaši šāds pagatavošanas veids būs vislabākais. Ja burkāni tiek vārīti veseli, tādā veidā tie saglabā par 25% vairāk falkarinolu, kas, savukārt, pasargā no vēža šūnu veidošanās. Labākais lietošanas veids ir burkānu sagriezt smalkāk pēc tā izvārīšanas vai ēst veselu kā hotdogu.
Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt kā labāk lietot šos 7 produktus!
Tevi noteikti interesēs
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- 13. decembris – datums, kas brīdina par iespējamām nelaimēm: ko šajā dienā nedarīt, lai tās nepiesauktu
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli









