Vajag izmantot izdevību – maijā tu vari pārbaudīt sirds veselību bez maksas

Lieliska iespēja Latvijas iedzīvotājiem pārbaudīt savas sirds veselību. Portāls veselam.lv ziņo, ka pacientu biedrība ParSirdi.lv rīko īpašu akciju maija mēnesī. 

 

Vieni no biežākajiem insulta un miokarda infarkta cēloņiem ir pārmērīgi augsts asinsspiediens jeb arteriālā hipertensija, tāpēc, lai vērstu sabiedrības uzmanību uz šo faktu, pacientu biedrība “ParSirdi.lv” sadarbībā ar Latvijas Kardiologu, Latvijas Hipertensijas un aterosklerozes, kā arī Latvijas Farmaceitu biedrību rīko akciju “Maijs – hipertensijas mēnesis”.

Tās laikā aptuveni divsimt aptiekās būs iespējams bez maksas izmērīt asinsspiedienu un saņemt farmaceitu ieteikumus hipertensijas profilaksei un ārstēšanai.

Mēra gan jauni, gan veci

“Ik pa laikam kāds ienāk aptiekā, lai izmērītu asinsspiedienu. Šis pakalpojums ir samērā pieprasīts ne tikai senioru vidū. Arī jaunieši, jūtoties slikti, pirmām kārtām vēlas uzzināt savus asinsspiediena rādītājus. Daži apmeklētāji, kuriem mājās nav asinsspiediena mērīšanas aparāta, pie mums vēršas regulāri. Tad mērījumu rezultātus pierakstām, lai viņi var redzēt savu asinsspiedienu dinamikā.

Ja asinsspiediens ir paaugstināts, farmaceits mēģina noskaidrot iemeslu, vai bijis stress vai arī tā notiek regulāri, vai tiek lietotas zāles asinsspiediena normalizēšanai.
Ja pašsajūta ir tik slikta, ka cilvēks paša spēkiem vairs netiek līdz mājām, izsaucam ātro palīdzību. Vieglākos gadījumos piedāvājam bezrecepšu medikamentus, kuri var nedaudz pazemināt asinsspiedienu, nomierināt, un mudinām vērsties pie ģimenes ārsta.

Lasi arī: Divas apbedīšanas firmas Vidzemē “sakaujas” par vīrieša mirstīgajām atliekām; Radinieku reakcija ir saprotama

Starp citu, farmaceiti turpat aptiekā var arī pierakstīt uz valsts apmaksātu vai maksas ārsta konsultāciju. Jūtamies gandarīti, ja farmaceita padomus uzklausa un pēc tam cilvēks atgriežas aptiekā jau pēc ārsta izrakstītiem recepšu medikamentiem,” pastāstīja  farmaceite Ērika Pētersone.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kurās tieši aptiekās darbosies akcija

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment