Valkā krāsainas, raibas zeķes? Lūk, ko tas par tevi liecina!

 

Vienkāršs veids, kā parādīt savu milzu potenciālu

Pielāgošanās ir kaut kas, pēc kā mūsdienās dzīvo lielākā daļa cilvēku. Mūsu vēlme iederēties un neizcelties atspoguļojas tajā, kā mēs runājam, uzvedamies un ģērbjamies.

Kad kāds nepakļaujas sabiedrības normām, viņš sāk šķist mazliet traks un dīvains, tomēr zeķu izvēle ir pavisam cita spēle. Zeķes ir kaut kas, kas atrodas zem apģērba (lielākajā daļā gadījumu) – tas ir kā noslēpums. Tas nav pamanāmākais apģērba gabals, tomēr zeķes ļauj pamanīt cilvēka individualitāti tikai dažiem izredzētajiem, kuri tās ieraudzīs.

Ko šīs “trakās” zeķes par tevi stāsta?

Pētījumā, kas ir publicēts Journal of Consumer Research pētījumā, tika pārbaudīta teorija par to, vai cilvēki, kuri “nepielāgojas”, var tikt uzskatīti par augstāka statusa cilvēkiem, kuri ir kompetentāki, nekā tie, kuri drīzāk pakļaujas sabiedrības normām.

Tātad – ko tas stāsta par tevi, ja izvēlies valkāt spilgtas neona, varavīksnes krāsas vai leoparda printa zeķes? Izrādās, ka cilvēki, kuri valkā šādas zeķes, citu acīs tiek uzskatīti par “augstākiem”. Citiem vārdiem – cilvēki uzskata tevi par lielisku, radošu un veiksmīgu.

Mēs esam noskaidrojuši, ka nepielāgošanās dod lielāku labumu nekā centieni iederēties. Kaut vai tā nav, šāds cilvēks citu acīs šķiet kompetentāks,” apgalvo pētījuma autori Silvija Beleza, Frančeska Džino un Anata Keināne.

“Trako” zeķu uztvere

Interesants ir koncepts par to, kā mūsu apģērba detaļu izvēle ietekmē kognitīvo procesu. Adams Galinskis, Nortvesternas universitātes psihologs, veica pētījumu, kas pierāda, ka tas, ko mēs velkam, ietekmē to, ko mēs domājam, jūtam un kā uzvedamies.

Lasi vēl: Profesionālo dreskodu ceļvedis: ģērbies atbilstoši ikvienai darba dienai!

Un tas iekļauj arī mūsu zeķu izvēli. Kad mēs izvēlamies bērnišķīgas, īpatnējas zeķes, mēs parādām savu unikalitāti un pašpārliecinātību par sevi. Šāda izvēle palīdz mūsu prātu novest stāvoklī, kurā par sevi jūtamies labāk – ar tādu nostāju mēs sevi mudinām uzdrošināties arī citās dzīves situācijās, kas beigu beigās noved pie panākumiem.

Tātad, ja esi “trako” zeķu cienītājs, tad droši velc tās un izrādi! Tu netikai cilvēkiem dosi ieskatu savā unikālajā personībā, bet viņi tevi arī uzskatīts kā augstāka statusa cilvēku.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment