Valtera Frīdenberga tuvākais draugs atklāj, kas notika mūziķa pēdējās dzīves dienās

Visa Latvija trešdien sēroja par mūziķa un TV sejas Valtera Frīdenberga došanos mūžībā  vien deviņas dienas pirms savas 31 gada jubilejas. Tagad Valtera tuvākais draugs atklājis, ka pēdējā mēneša laikā mūzika veselības stāvoklis bija strauji pasliktinājies, un pirms divām nedēļām viņš tika ievietots slimnīcā.

Šīs divas nedēļas pie Valtera slimnīcā uz maiņām dežūrēja  viņam vistuvākie divi cilvēki – mīļotā meitene Kristīne un mūziķa draugs, producents un režisors Mareks Bērents. Sarunā ar izdevumu “Vakara Ziņas” Mareks pastāstīja, ka, neskatoties uz to Valteram kļuvis arvien smagāk, gaisā tomēr virmojusi cerība, ka viss būs labi.

“Mēs visu laiku bijām ar Valču kopā, līdz pēdējam… Kad viņš gulēja, netraucējām, bet, kad bija nomodā, – runājāmies. Vēl dienu iepriekš stāvoklis bija smags, bet viņš bija adekvāts un mēs runājāmies par politiku. Viņš zināja savu stāvokli un to, kas draud,” stāsta Mareks.

Valters neesot centies atvadīties no saviem vistuvākajiem cilvēkiem, jo līdz pat beigām turpinājis cīnīties, bet pēdējais mēnesis viņam bijis īpaši smags.

Kā pastāstījis Mareks, viņš šobrīd organizē atvadu ceremoniju, kas būs līdzīga tai, kura notika 2011. gada 3. februārī, kad pēdējā gaitā tika izvadīts grupas “Tumsa” bijušais solists Mārtiņš Freimanis.

“Tas būs lielais Valtera atvadu koncerts un bēru ceremonija Rīgas Krematorijā. Viņš tiks kremēts,” pastāstījis mūziķa draugs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment