Vasaras saulgriežiem 2023. gadā piemīt īpaša maģija. Pavadi šo dienu pareizi

Straujiem soļiem tuvojas 2023. gada vasaras saulgrieži. 21. jūnijā beidzot iestāsies astronomiskā vasara. Taču ar to saistās arī daudz tautas ticējumu un tradīciju. Kā pavadīt šo dienu, lai saņemtu saules labvēlību, mēs pastāstīsim šajā rakstā.

Vasaras saulgrieži notiek ne tikai uz mūsu planētas. Tā, piemēram, uz Urāna šis periods ilgst aptuveni 42 gadus. Bet uz Marsa saulgrieži notiek dažas dienas pēc mūsu saulgriežiem. Šis notikums iezīmē vasaras sākumu ziemeļu puslodē un ziemas sākumu dienvidu puslodē.

Ticējumi, kas saistītas ar vasaras saulgriežiem

Iepriekš cilvēki lielu uzmanību pievērsa laikapstākļu vērošanai. Galu galā no tā bija atkarīga turpmākā raža un pastāvēšanas iespēja. Tāpēc tik daudzi tautas ticējumi ir saistīti ar vasaras saulgriežu dienu. Piemēram, slikti laikapstākļi un lietus liecina, ka šogad būs problēmas ar ražu, un pati vasara būs auksta. Bet, ja saulgriežu dienā ir zvaigžņotas debesis, rudens mēnešos solās būt daudz sēņu.

Ja no rīta uz zāles ir liela rasa, raža būs dāsna. Interesanti, ka senāk šo rasu savāca, jo sievietes uzskatīja, ka tai piemīt pretnovecošanās īpašības. Uzskatīja, ka šī rasa var arī dziedēt. Tomēr tas attiecās uz jebkuru ūdeni. Tāpēc 21. jūnijā ir tik svarīgi nomazgāties un attīrīt organismu no visa negatīvā.

Lasi arī: Uzzini, kurā diennakts stundā izdzerta ūdens glāze var pasargāt no sirdstriekas

Bet pirms tam mēs iesakām sagaidīt rītausmu, izsakot savu visdziļāko vēlmi, šajā brīdī skatoties tieši uz austošo Sauli. Šis ir vēl viens lielisks ticējums, pateicoties kuram, jūs varat piepildīt savu dzīvi ar gaismu un noķert veiksmi aiz astes.

Tautas ticējumi attiecās arī uz mīlestību. Kādreiz tika uzskatīts, ka meitene var apprecēties, ja viņa vasaras saulgriežu dienā visu nakti dejo pie 9 ugunskuriem. Bet, ja puisis uzlej kādai meitenei virsū ūdeni, viņi var izveidot lielisku precētu pāri.

Ko var darīt 2023. gada 21. jūlijā

Lai iegūtu Saules labvēlību, šajā dienā jāģērbjas pareizās krāsās (oranžā, zelta vai dzeltenā). Tāpat tiek uzskatīts, ka 21. jūnijā veiksme vairāk pavadīs tās zodiaka zīmes, kas pieder uguns stihijai (Lauva, Strēlnieks, Auns).

Vasaras saulgriežu dienā ieteicams savākt ārstniecības augu pušķi, pēc tam iekarināt to mājā labi redzamā vietā. Jau sen tiek uzskatīts, ka tādā veidā jūs varat pasargāt savu māju no slimībām. Tāpat cilvēki nātres liek pie sliekšņa, lai nepatikšanas apietu mājai ar līkumu.

Iesakām šo dienu pavadīt pēc iespējas aktīvāk. Pamostoties agri no rīta, veiciet vingrinājumus, nomazgājieties ar rasu un tikai tad pārejiet pie ikdienas aktivitātēm. Ir lieliski, ja varat pavadīt laiku dabā ar mīļajiem un atpūsties.

Interesanti, ka pat senatnē meitenes šajā dienā peldējās dīķos, lai piesaistītu mīlestību un veiksmīgi apprecētos. Kas zina, varbūt šīs metodes joprojām darbojas. Vai jūs pamēģinātu?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment