Veselības ministrija atzīst, ka 30 000 cilvēku nevarēs atļauties veselības apdrošināšanu

“Mēs dzirdam dažās nozarēs ir gatavi maksāt 1000 un vairāk un oficiāli ar visiem nodokļiem. Un es ieteiktu vienkārši pārskatīt un pameklēt iespējas citur,” komentēja Reirs.

Tikmēr Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) atzīst – ir jautājumi, kas rada bažas. Taču, lai sapratu, kāda varētu būt pašvaldību loma, vispirms esot vajadzīga lielāka skaidrība par sistēmu.

“Mēs oktobra mēnesī tiksimies ar Veselības ministriju, lai saprastu, kā šīs sistēma darbosies un kādi ir tie risinājumi, ko valsts jau ir paredzējusi no savas puses,” teica LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte.

Veselības ministre norādījusi arī par to, ka, iespējams, ar laiku nepilno nodokļu režīmu darbiniekiem individuālais maksājums būtu aizstājams ar 1% nodokli no ienākumiem līdzīgi kā pārējiem.

Pirmdien koalīcijas padomē, pēc Nacionālās apvienības rosinājuma, arī notika diskusijas, vai nebūtu vismaz par pusgadu atliekams brīdis, no kura ārpus sistēma esošajiem vairs nebūs pieejams pilnais valsts apmaksāto pakalpojumu grozs. Pašlaik tas paredzēts no nākamā gada janvāra, taču objektīvu iemeslu dēļ daļa iedzīvotāju nemaz nevarot zināt, kurā grupā būs, jo datu bāze ar šo informāciju vēl nav gatava. Pagaidām gan koalīcija vienojās izmaiņas neveikt, taču nav izslēgts, ka tas notiks, strādājot pie nākamā gada valsts budžeta.

 

Lūk Panorāmas sižets:

 

Lasi arī: Svarīga informācija tiem, kam vienīgais identifikācijas dokuments ir ID karte

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment