“Veselīgi” pārtikas produkti, kas patiesībā paātrina novecošanos: samazini to lietošanu!

Viens no agresīvākajiem produktiem, kas strauji paātrina novecošanu, ir pilngraudu kviešu produkti. Tie nereti tirgū tiek pozicionēti ka veselīgi.

Kviešu produktu pārstrādes laikā organismā tiek saražoti glikācijas procesa galaprodukti (GPG). Šie savienojumi katalizē novecošanos, bet to ilgtermiņa akumulācija noved pie orgānu un locītavu bojājumu veidošanās.

Īstermiņā šie savienojumi uz ādas liek veidoties grumbiņām. Tāpat kvieši liek pastiprināti reaģēt insulīnam, to izraisītā reakcija ir spēcīgāka par jebkuru citu cilvēcei zināmo ogļhidrātu izraisīto. Tas nozīmē, ka pārāk liels kviešu patēriņš var izraisīt otrā tipa cukura diabētu, kas arī paātrina novecošanu. Jāņem vērā, ka jebkurš pārtikas produkts, kas satur daudz cukura, paaugstina diabēta veidošanās risku un noved pie tām pašām sekām.

Lasi vēl: Ieradumi, kas tev patiesībā liek ātrāk novecot

Kukurūzas produkti, līdzīgi kā kviešu produkti, paaugstina ķermenī esošo GPG koncentrāciju un paātrina ķermeņa novecošanu. Tāpat pamatu satraukumam rada tas, ka no kukurūzas pagatavotie pārtikas produkti ir pamatīgs omega-6 taukskābju avots. Šo taukskābju uzkrāšanās rada disbalansu dabīgā omega-3 un omega-6 līdzsvarā, tas savukārt var novest pie dažādu iekaisumu veidošanās un oksidācijas.

Augu eļļas, tai skaitā sojas pupiņu eļļa, rapšu eļļa, arī liek ķermenim novecot, ja tās tiek izmantotas lielos apjomos. Šīs eļļas, kas tiek izmantotas pārstrādātu pārtikas produktu ražošanā, tiek izgatavotas, izmantojot rafinēšanas procesu, kura laikā izejvielas tiek apstrādātas ar karstumu un tādiem ķīmiskajiem šķīdinātājiem kā heksāns.

Tā rezultātā eļļa satur daudz polinepiesātināto tauku, kuri tikuši pakļauti spēcīgam oksidācijas procesam. Tas nozīmē, ka, nonākot cilvēka ķermenī, šīs eļļas veido brīvos radikāļus. Brīvie radikāļi ir kaitīgi veselo šūnu membrānām, tie ir vieni no biežākajiem sirds slimību izraisītājiem, ka arī tie paātrina ķermeņa normālo novecošanās tempu.

Avots: disclose.tv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment