VIDEO. “Blīkšķis tāds, it kā būtu zemestrīce…” Āgenskalnā iegruvis mājas pirmais stāvs

Āgenskalnā Rīgā, Strazdu ielā 8 notikusi ārkārtas situācija – kādā daudzdzīvokļu namā šo pirmdien milzīgais mūra siltuma mezgls izgāzies cauri grīdai un iekrita pagrabā, padarot māju bīstamu dzīvībai, šovakar vēstīja LNT raidījums “Degpunktā”.

Ap plkst. 22.00 vakarā nama iedzīvotāji uz brīdi bija pārliecināti, ka Rīgu skārusi zemestrīce… Tik spēcīgs bija satricinājums, ar kādu  iegruva senās ēkas pirmais stāvs. Vecā krāsns, kas atradusies kādas divu bērnu māmiņas dzīvoklī, esot iegāzusies pagrabstāvā, izveidojot iespaidīgu caurumu grīdā.

“Varat iedomāties kāds bija blīkšķis, it kā būtu zemestrīce – krāsns vienkārši nogāzās. Tā sver kādu pustonnu, mums tā māja ir kā no kartona. Patiešām šķita, ka sienas nokustējās – tik drausmīgs bija tas troksnis,” tā raidījumam sacīja grūstošās ēkas iedzīvotāja Marija.

Pārbiedētie mājas iedzīvotāji izskrēja pagalmā un izlēma zvanīt ugunsdzēsējiem.

“Attiecīgie dienesti visi bija pārbijušies – bija klāt ugunsdzēsēji, visi glābēji un policija,” tā savukārt stāstīja Baiba, kura dzīvo šīs mājas otrajā stāvā.

Operatīvie dienesti steigšus uzsāka evakuācijas darbus. To, vai celtne sabruks pavisam, nezināja neviens. Tagad iedzīvotājiem joprojām neesot skaidrs, vai šādā mājā vispār viņi drīkst vēl uzturēties.

Lasi arī: Traģiskas sekas ātrās palīdzības brigādes avārijai Dagdā

Rīgas pilsētas būvvalde telefonsarunā “Degpunktam” atzina, ka vēl nav saņēmusi informāciju par šīs pirmdienas notikumu Strazdu ielā, un līdz ar to šo iegruvušo objektu neviens vēl nav devies apsekot.  Kad tas notiks, nav zināms.

Plašāk pievienotajā video.

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment