VIDEO: Tautieši, atgriežoties atpakaļ Latvijā, atklāj, kā patiesībā šeit jūtas un kāpēc ir nepatīkami pārsteigti!

Pēc  apjomīga diasporas pētījuma, tiek apliecināts tas, ka lielākā daļa tautieši, kas atgriezušies atpakaļ Latvijā, piedzīvot pamatīgas iedzīvošanās problēmas.

Pētījumā minēti iemesli šādām problēmām. Visa informācija saistībā par Diasporasmigrācijas pētījumu centra pētījumiem ir pieejami www.diaspora.lu.lv mājas lapā.

Šajā pētījumā gan nav ietverti pandēmijas skartie faktori un ietekme, jo tas veikts pirms sākās globālā pandēmija. Zināms, ka daudziem tautiešiem tā ir sagreizusi dzīvi kājā, gaisā. Daudzās Latvijas viesstrādnieku mītošajās valstīs valda liela ekonomiskā spriedze un bezdarbs! 

Lasi arī: Beidzot par savu pēdējo uzvaru un iegūto naudu runā arī pats M. Briedis

Diemžēl no visiem tautiešiem, kas abraukuši, 40% atkal atkārtoti sakravā savas mantiņas un dodas prom uz ārzemēm, tomēr pati sliktākā situācija ir sievietēm vecumā pirms pensijas laikā, tā liecina dati no aptaujātajiem. Diemžēl liela daļa atbraukušie, šajā gadījumā varētu runāt par šiem 40%vai vairāk, ir nepatīkami pārsteigti par ļoti pašsaprotamām lietām. Lielākā problēma ir tāda, ka Latvijā ne visur tiek maksāts par virsstundām, savukārt ārzemēs šis jautājums ir sakārtots.

Pats nepatīkamākais esot tas, ka atbraukušie saskaras ar skarbo realitāti, jo šeit naudu nopelnīt ir grūtāk, pie tam maksā daudz mazāk nekā ārzemēs. Baiba Bela un Mihails Hazans, kas ir LU DMPC vadošie pētieki stāsta par atgriešanās apstākļiem un dažādiem nosacījumiem.

Konkrētajā pētījumā tiek spriests par visām reemigrantu vajadzībām, kā arī iejušanos Latvijā, dažādiem plāniem uz nākotni. “Diasporas ieguldījuma Latvijā apzināšana” un “Atgriešanās apstākļi un nosacījumi”.

Ministrijas (piem. Ārlietu ministrija) cenšas sekmēt dažādas aktivitātes, kuras ir paredzētas diasporas atbalstam un sadarbības ar diasporu veidošanai.

Lasi arī: Meitenes brālis aizgāja bojā smagā autoavārijā. Pēc 10 gadiem vecāki viņai paziņoja traku noslēpumu, kas lika izplūst asarās

Bet skaidrs ir viens, lai reemigranti neatgrieztos atpakaļ uz ārzemēm, ir ļoti svarīgi, lai viņu uzmanība tiktu piesaistīta tepat Latvijā, kā arī šeit tiek nodrošināta viņu nākotnei.

 

 

Lūk video sižets (video ielādējas dažas sekundes) :

Lasi arī: Skaistā Dita Lūriņa atklājusi ar kādu taktiku viņu savulaik savaldzināja Mārtiņš Egliens

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment