Šī ir viena no bīstamākajām atrakcijām pasaulē – Tagada. Lūk, kāpēc to izmēģina tikai trakie!

Vai esi kādreiz domājis, kā būtu tikt mētātam milzīgā metāla bļodā, kur tev ir tikai pāris stieņi, lai pieturētos un neizlidotu ārā vai neietriektos ar seju citos cilvēkos?

Ja tā ir, tad tev vajadzētu izmēģināt atrakciju Tagada – vienu no bīstamākajām atrakcijām, kādas jebkad ieviestas.

Tagada varbūt nav tik ātra un stāva atrakcija kā amerikāņu kalniņi, taču tā ir daudz bīstamāka. Braucot pa amerikāņu kalniņu, tu, iespējams, šausmās kliedz, bet dziļi sevī tomēr apzinies, ka esi droši piesprādzēts savā vietā, un iespēja, ka varētu notikt kaut kas slikts, ir gaužām maza. Ar atrakciju Tagada ir citādi – tajā nav nekādu drošības jostu, kas padara fizisku ievainojumu un negadījumu risku pilnīgi reālu, bet tieši šī iemesla dēļ atrakcija ir tik populāra starp adrenalīna meklētājiem.

https://www.youtube.com/watch?v=nktp-OhqgDo

Tagada sastāv no metāla bļodas, kuras iekšmalās atrodas sēdekļi un metāla stieņi, pie kuriem atrakcijas dalībniekiem pieturēties. Kad sāk skanēt mūzika, bļoda sāk griezties, un operators sāk darboties ar hidrauliskajām rokām zem atrakcijas, ar kurām var likt bļodai lēkāt augšup un lejup mūzikas ritmā. Bieži vien cilvēki tiek 10 minūtes no vietas agresīvi mētāti augšup lejup, nespējot atgūt līdzsvaru un izmisīgi cenšoties nekur neatsist galvu.

Lasi vēl: 15 pasaulē bīstamākie autoceļi: pa #11 es nekad negribētu braukt!

Atrakcijā nav nekādu piesprādzēšanās jostu vai cita drošības aprīkojuma. Ja atrakcijas dalībnieki atlaiž metāla stieņus, nav nekā, kas varētu viņus atturēt no uzlidošanas virsū citiem braucējiem, galvas atsišanas pret kādu no atrakcijas cietajām daļām vai izlidošanas no bļodas pilnībā.

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment