Viņam kabatā bija tikai 25$, kad viņš nolēma izmainīt pasauli

Adamam Braunam bija 23 gadi, kad viņa dzīve izmainījās. Tajā brīdī šķita, ka viņam ir viss nepieciešamais: prestižs darbs, dārgi kostīmi, labs dzīvoklis.

2

Bet dvēseles iekšienē dzīve pa kuru Adams gāja pārstāja viņu priecēt. 

“Man bija tikai viens mērķis – personīgā labuma gūšana. Laime izgaisa dienu no dienas, kaut gan es to necentos izrādīt. Naktī es modos no satraucošas iekšējās balss, kas apgalvoja, ka es spēšu realizēt daudz vairāk, kad es sākšu savu dzīvi mērīt ar mērķiem nevis ar naudu. Es gribēju būt daļa no kaut kā liela, kas atrodas tik tālu aiz sasniedzamā.”

Gadās, ka jūsu vēlmju uzplūdums ir tik liels, ka iekšā vienkārši nav vairs vietas. Atliek vienkārši rīkoties. 

Pirmais, ko izdarīja Adams – izgāja no savas komforta zonas un devās ceļot uz nepopulāriem maršrutiem: Indiju, Āfriku, Vjetnamu. Galu galā iepazīstot nezināmo, mēs pārstājam ieciklēties uz etiķetēm, kas nosaka, ka mēs iepazīstam sevi un uzzinām, kas mēs patiesībā esam.

3

 

Runā, ka nekad nezini, kas var izmainīties dzīvē. Adama gadījumā, tā bija tikšanās ar zēnu – ubagu Indijā. 

Adams pajautāja viņam, lai viņš izvēlas, ja viņš varētu iegūt visu ko vien vēlas. Puiša atbilde: zīmulis. Izrādās šis zēns nekad nav bijis skolā, bet ir redzējis kā citi zēni raksta ar zīmuli.

“Es biju vienkārši šokēts, ka cilvēks var neiet skolā. Un tikai tad es sāku saprast, ka tāds liktenis bērniem ir pa visu pasauli. Varbūt, tāds sīkums, ka zīmulis – izglītības pamats, – var atklāt puiša potenciālu? “

Dzīvē ir tādi brīži, kad saproti, ka nekas jau vairs nebūs kā iepriekš. Šis bija tieši tāds brīdis.

4

 

Kad Adams atgriezās Amerikā, viņam kabatā bija tikai 25 dolāri, bet tas nebija viņam šķērslis. Viņš reģistrēja nekomerciālu organizāciju “Cerību zīmuļi”, kuras mērķis bija uzcelt skolas  Phathengē un Dienvidāfrikā. Lai attīstītu “Zīmuli”, Adams nolēma aiziet prom no prestižā darba. Visi viņa paziņas uzskatīja, ka tas ir pilnīgs murgs. 

5

 

Vērts atzīties, Adamam nācās pārdzīvot daudz ko un iziet cauri daudzām grūtībām, bet viņš nekad nepadevās vājumam un neapstājās. Kā arī uzradās daudz labu cilvēku, kas atbalstīja labos nodomus.

Pavisam šajos 5 gados tika atvērtas pa visu pasauli vairāk kā 300 skolas. Un Adam Brauns nepadevās – viņš centīsies palielināt “Cerību zīmuļu” līdz 500 skolām jau līdz 2015.gada beigām.

6

 

“Neprasi sev ko tu gaidi no pasaules. Labāk aizdomājies, kas tevi pašu atdzīvina, bet pēc tam paņem un izdari to.”

– Adams Brauns par laimi. 

Avots: www.adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment