Viņi nesaprata, kādēļ kaķis sēž aukstumā un nekustas no vietas – tad atklāja ko briesmīgu!

 

Kaķis noteikti bija parāpies zem mašīnas, meklējot kādu siltāku vietiņu – aizmiga, un no rīta viņa ķepiņas jau bija iesalušas ledū,” saka Sergejs.

Ieraugot nelaimē nonākušo dzīvnieku, pāris rīkojās ļoti ātri. Sergejs palika pie kaķa, kamēr Jeļena skrēja uz mājām, lai sapildītu spaiņos siltu ūdeni, ar ko atkausēt ledu.

2

Pēc vairākiem silta ūdens spaiņiem kaķēna ķepiņas tika atsaldētas. Priekšķepas tika atbrīvotas pirmās – tām bija nepieciešami divi spaiņi ar ūdeni. Pakaļējām ķepiņām bija nepieciešams lielāks darbs – tās bija iesalušas 6 centimetru biezā ledū. Tām bija vajadzīgi septiņi spaiņi ūdens.

Lasi vēl: Traks kaķis uzbrūk septiņiem pitbuliem – tā nu gan ir milzīga drosme!

Lai arī cik traki tas izklausītos, kaķa izglābšanai bija nepieciešamas aptuveni 7 minūtes. Pēc tam pāris kaķi ietina siltā segā, lai viņu sasildītu.

3

Šobrīd ir 35 grādi pēc Celsija – redziet, cik šeit ir auksts, ja pat kaķi iesalst ledū,” saka Sergejs.

Lūk, video:

https://www.youtube.com/watch?v=qj9Tv5w2f7A

Kaķim bija grūtības pakustināt ķepas, tādēļ Jeļena sazinājās ar pazīstamu veterinārārsti, lai kaķis tiktu apskatīts. Sergejs ziņoja par jaunumiem: “Mēs piezvanījām veterinārārstam, kurš ātri atbrauca un iešpricēja pretiekaisuma zāles. Dienas beigās kaķis jau sāka staigāt. Viņš izskatās ļoti jauns – kādi septiņi, deviņi mēneši. Pēc trīs dienām, kad bijām pārliecināti, ka kaķim viss ir kārtībā, mēs ielikām paziņojumu par kaķi, un kāda meitene no mūsu pilsētas gribēja viņu sev. Kaķis tagad jau nedēļu ir pie viņas, un viņam viss esot kārtībā.”

Sergejs brīdina visus:

Vienmēr paskatieties zem savām mašīnām, pirms tās iedarbināt!”

Avots: shareably.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment