Vīrietis atrod savā dārzā peles. Tā vietā, lai uzstādītu slazdu, viņš izdara šo; Fantastiski foto

Simon Dell / Bored Panda

Nesen fotogrāfs Saimons Dells pamanīja peļu ģimeni skrienam ap viņa dārzu. Tā vietā, lai uzstādītu peļu slazdu, viņš izņēma savus rīkus. Dells uzcēla pelēm miniatūru ciematu, un peles viņam atmaksāja, pozējot kameras priekšā.

“Kādu dienu es vienkārši fotografēju putnus dārzā, un uz nesen nopļautā zāliena pamanīju, ka kaut kas kustas”, atzina Saimons. “Es nofokusēju savu kameru uz zemes un biju šokēts, bet vienlaikus ļoti laimīgs redzēt ļoti jauku un mazu mājas peli izslējušos uz pakaļkājām.”

“Es uzreiz zināju, ka pelēns ir zvaigzne un skrēju atpakaļ, lai atnestu tam pāris zemesriekstus. Pēc pāris minūtēm pelēns atkal parādījās laukā no sava slēpņa.”

“Tieši tajā brīdī es iedomājos, ka sniegšu viņam pajumti un drošu vietu, kur paslēpties un ēst.”

“Drīz vien es mājvietu padarīju lielāku un sagatavoju to aukstajai ziemai, sniedzot pelēm iespēju izdzīvot. Esmu saskaitījis apmēram 5 vai vairāk peles, un peļu dāma Mildreda ir gaidībās, tāpēc ceru, ka uz Ziemassvētkiem mums būt peļu mazuļi.”

“Pārtika, kuru es viņam piegādāju, parasti ir dabiska. Es nopērku vai savācu ogas, riekstus un augļus, kas audzēti savvaļā tieši pāri ceļam Šīr Brukas ielejas dabas rezervātā. Es viņām arī dodu tādu pašu sajaukumu no saulespuķu sēklām, lazdu riekstiem vai valriekstiem, kādus es ieberu putnu būros. Ārstniecības nolūkiem es viņām dodu papildbarību Mealworms, speciālas granulas, bet lielākoties mēģinu dot dabisku un veselīgu ēdienu.”

Lasi arī: Raktuvju strādnieks Krievijā izmanto brīvos brīžus, lai fotografētu lapsas aiz Ziemeļu polārā loka

“’Peles joprojām ir šeit un dzīvo ļoti laimīgu dzīvi. Tagad ir ziema, dienas ir īsākas, un viņas nāk ārā retāk. Tā kā ir tumšs, ir grūti viņas redzēt. Tomēr dienas laikā es viņas redzu iznākam pēc pārtikas un parasti līdz rītam viss ēdiens ir pazudis. Es viņām arī dodu spalvas no veciem spilveniem, un arī tās viņas paņem, lai būtu siltāk šajās aukstajās ziemas naktīs.”

Visu rakstu varat izlasīt portālā Bored Panda, spiežot ŠEIT

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment