Viss, kas tev jāzina par organisma skābās un sārmainās vides balansu

Par skābuma un sārmainības līdzsvaru jau ir daudz rakstīts, un visi veselīga dzīvesveida piekritēji šķietami tiecas uz to, taču jāatzīst, ka lielai daļai cilvēku ir maldīgs priekšstats par produktiem, kuri padara organisma vidi skābu un kuri padara to sārmainu.

Idejiski ikvienam būtu jātiecas uzturā uzņemt vairāk tos produktus, kuri organisma vidi parada sārmainu nevis skābu, taču nevajag arī pārmērīgi bīties no tiem produktiem, kuri padara organisma vidi skābu, jo organisma optimālais ph līmenis ir robežās no 7,35 līdz 7,45. Tā ir nedaudz skāba vide un tādu to ir jāsaglabā, lai organisma būtu veselīgs. Ja šis rādītājs samazināsies līdz 6,8, tad organismā apstājas bioķīmiskie procesi un cilvēks mirst.

Veselīgs organisms pats nedaudz vidi “pieskābina”, ražojot sērskābi un ogļskābi. Bet tas ir normāli, un nevajadzētu no tā bīties. Attiecīgi zinot šo, nevajadzētu pārspīlēt ar skābu vidi izraisošiem produktiem ikdienā.

Šeit ir daži simptomi, kas var liecināt par to, ka jūsu organisma vide ir skābāka kā tai vajadzētu būt: migrēna, galvassāpes, hronisks nogurums, miegainība, apetītes zudums, ādas problēmas. Tiem seko hipertensija, cukura diabēts, nierakmeņi, artrīts, palielināts onkoloģisko slimību risks. Daudzi cilvēki nesaista galvassāpes ar nepareizu uzturu un vienkārši norij pretsāpju tableti pat nenojaušot, ka tā saasina situāciju.

Daudzas kaites ir saistītas ar izteikti skābu vidi organismā. Ja organisma vide ir izteikti skāba ilgu laiku, tad samazinās fermentu aktivitāte un tiek veicināta vēža šūnu attīstība. Tāpat ķermeņa skābās vides dēļ, organisms var sākt uzkrāt ūdeni, nomākt vielmaiņu un pasliktināt imunitāti.

Savukārt šeit ir simptomi, kas var liecināt, ka esat pārspīlējis ar sārmainas vides radīšanu organismā: ilgstoša caureja, vemšana, vitamīnu/minerālvielu deficīts un hormonālās izmaiņas.

Lasi vēl: 4 simptomi, kas norāda uz nieru mazspēju – jāzina ikvienam!

Pāršķir lapu, lai uzzinātu kādi produkti padara organisma vidi skābu un kādi – sārmainu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment