Viss, kas tev jāzina par organisma skābās un sārmainās vides balansu

Ne visi skābi pārtikas produkti padara organisma vidi skābu. Tas tā nav, un ir vērts atcerēties uz visiem laikiem, ka citroni, skābēti kāposti, dzērvenes un daudzi citi skābi produkti nepadara organisma vidi skābu, bet gluži pretēji, padara to sārmainu. Visvairāk organisma vidi skābu padara: gaļa, cukurs un kafija.

Produkti, kas spēcīgi paskābina mūsu ķermeni, galvenokārt ir dzīvnieku izcelsmes un denaturētie produkti. Šeit ir galvenais saraksts: siers, gaļa un subprodukti, kviešu milti (makaroni, konditorejas izstrādājumi, maize, utt.), cukurs, mērces (kečups, majonēze, utt.), konservēti dārzeņi, sulas no koncentrāta, kafija, melnā tēja, sāls, baltie rīsi, alkohols.

Savukārt sārmainu vidi veidojoši produkti ir: citrusaugļi, melones, žāvētas vīģes, žāvētas aprikozes, pētersīļi, vīnogas, sparģeļi, papaijas, kivi, pasiflora, bumbieri, ananāsi, svaigi spiestas dārzeņu sulas bez cukura, āboli, avokado, banāni, mellenes, tomāti, burkāni, selerijas, jāņogas, ķiploki, ērkšķogas, svaigi zaļumi, salāti, nektarīni, persiki, zirņi, spināti, bietes, kāposti, avenes, zemenes, cukini, kukurūza, rāceņi, kartupeļi, mandeles, Briseles kāposti, ķirši, kokosrieksti, baklažāni, gurķi, medus, sīpoli, sēnes, olīvas, mārrutki, puķkāposti, rabarberi, sezama sēklas.

Veselīga cilvēka ikdienas uzturā ir jābūt vismaz 75-85% sārmainu produktu, savukārt, ja cilvēks ir saslims, tad līdz pat 90%. Uzturam ir vislielākā nozīme cilvēka veselības saglabāšanā. Arī reizi nedēļā organizēt badošanās dienas, un dzert tikai ūdeni nav slikta prakse. Un neaizmirsīsim, ka arī pozitīvs noskaņojums un fiziskās aktivitātes nav mazsvarīgs aspekts veselības saglabāšanā!

Lasi vēl: 4 simptomi, kas norāda uz nieru mazspēju – jāzina ikvienam!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment