Ziedi guļamistabā: viss par to, kādus augus var un nevar likt telpā, kurā guļat

Apstākļi, kādos cilvēks pamostas, rada noskaņojumu visai dienai. No guļamistabas atmosfēras ir atkarīgs mūsu komforts un labsajūta. Bet šo atmosfēru lielā mērā ietekmē istabas augi.

Vai guļamistabā jānovieto istabas augi

Ir zinātniski pierādīts, ka telpaugi rada smaidu un palīdz uzlabot garastāvokli. Ziedi var izdaiļot un atsvaidzināt interjeru; tos var izmantot, lai piešķirtu telpai krāsainus akcentus. Aaugi absorbē kaitīgās vielas un izdala skābekli.

Ir arī vairāki faktori, kas aizliedz guļamistabā turēt istabas augs. Pirmkārt un galvenokārt, daži ziedi naktī izdala oglekļa dioksīdu, kas kaitē labsajūtai. Ne visi ziedi ir labvēlīgi arī no fen šui viedokļa. Piemēram: mākslīgajiem vai kaltētajiem ziediem piemīt nedzīva enerģija. Augi ar adatām un asām lapām var izraisīt agresiju. Bet ziedi ar pārāk spilgtiem pumpuriem (peonijas, rozes) var veicināt laulāto neuzticību.

Kādus ziedus var turēt guļamistabā: 5 labākie augi

Ir ziedi, kas naktī izdala lielu daudzumu skābekļa. Šādus augus noteikti vajadzētu turēt guļamistabā, lai maksimāli uzlabotu savu atpūtu:

Kalanhoja – palīdz pārvarēt depresiju, piepilda ķermeni ar pozitīvu enerģiju, enerģiskumu.

Lasi vēl: Slepenā maltas gaļas piedeva – viena sauja, un kotletes būs 1000 reižu garšīgākas

Alveja – palīdz likvidēt statisko elektrību, kas absorbē 90 % formaldehīda no viena kubikmetra gaisa un atdod atpakaļ skābekli.

Hlorofīts – absorbē mikrobus, formaldehīdu, sēra tvaikus, vīrusus, acetonu un dzīvsudraba tvaikus. Tas arī izdala skābekli visu diennakti, tāpēc gaiss ir tīrs un mitrināts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment